Mujaddid uudistajia 100 vuoden välein

Islam rapautuu välillä, mutta saa 100 vuoden välein Mujaddid uudistajia sekä odottaa vielä Jeshuaakin suurempaa Imaami Mahdi vaikuttajaa.

Mujaddid uudistajia 100 vuoden välein

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 07:28

Islamin traditioon (hadith) kuuluu lupaus lähettää jokaisen vuosisadan aluksi kalifi, pyhimys, opettaja, tiedemies tai muu vaikutusvaltainen henkilö, joka uudistaa islamin samalle tasolle tai paremmaksi kuin mitä muut uskonnot ovat sekä palauttaa kaikki ne islamin perusopetukset alkuperäiselle tasolleen, jotka ovat hämärtyneet tai muuttuneet.

Allah tulee nostamaan tälle Ummalle, jokaisen vuosisadan alussa miehen, joka uudistaa sille, sen uskonnon.
- Sunna Abu Dawood, Kirja 37, Kitab al-Malahim [Taistelut], Hâdith Numero 4278.

Islamin keskellä kiistelty persoona Mirza Ghulam Ahmad, Ahmadiyya liikkeen perustaja on kirjoittanut kirjoissaan Mujaddid viran erinomaisuuksista mm. seuraavaa:

Mujaddid on se Profeetan sijainen, joka kuvastaa Profeetan muotoa. Hän on Profeetan jäljittelijä, jonka omakin olemus kuvastaa Profeetan erinomaisuuksia. Hän kykenee totuuden kautta vakuuttamaan vastustajat ja osoittaa vääryyden olleen todellista ja lannistavaa. (Ayenae Kamalat-e-Islam, siv. 245-247).

Ahmadin käsityksen mukaan Mujaddid virka on se seikka, joka tekee islamista ylivertaisen uskonnon. Jumala luopui muiden uskontojen tukemisesta kun islam saapui; niin paljon, että niiden puutarhat alkoivat kasvaa ohdaketta ja jäivät hoitamatta. Opilliset virheet ja korruptio saivat sijaa; kun taas islam uudistuu joka vuosisadan alussa Mujaddid viran ansiosta.

Käsitykseni mukaan M.G. Ahmad viittaa myös Mujaddid persoonan apuna olevan satoja tai tuhansia muita henkilöitä ja enkeleitä. Ikään kuin siinä toteutuisi evankeliumin sana: Elävän veden virroista, jotka kumpuavat; sekä Tooran kuvaus Jaakobista Betelissä, jossa hän näkee enkelten nousevan ylös ja alas taivaan portaita pitkin. Ei siis ole ihme, jos Mujaddid persoonilla on yleismaailmallista vaikutusta.

Ahmad on 14. vuosisadan Mujaddid ehdokas, jota suurin osa valtavirran muslimeista on pitänyt kuitenkin harhaoppisena. Häntä ei otettu vastaan ja hänen käsityksensä islamin ylivertaisuudesta muihin uskontoihin nähden tuntuukin ylimitoitetulta. Muillakin uskonnoilla on nimittäin keinoja puhdistaa uskontoa. Tästä voidaan pitää yhtenä esimerkkinä Protestanttisen liikkeen nousua 1500-luvulla.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Mujaddid uudistajia 100 vuoden välein

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 07:38

Huolimatta siitä onko Mujaddid persoonilla enkeleitä ja muita henkilöitä avustajinaan on heidän työnsä usein sen luokkaista, että yksi ainoa lause tai kappale heidän kirjoissaan saattaa muodostua perustaksi kokonaiselle tieteen alalle. Tämä saattaa johtua heidän persoonansa erinomaisuudesta totuuden tms. suhteen. Sanotaanhan eräässä myöhemmässä uskonnollisessa kirjassa, että kun alkaa NÄKYJEN JA UNIEN näkemisen aikakausi niin sen uni, joka on rehellisin tai totuudellisin sekä vilpittömin toteen laitetaan.

Jos Mujaddid puhuu jostakin mahdollisuudesta niin monet uskovat miehet ottavat tuon puheen vakavasti. Voisin esim. väittää, että Big Bang teoriaan, joka on tähtitieteen kulmakiviä nykyisin on saatu uskoa innoittavaa tukea eräältä Mujaddidilta. Samoin kahvin ja teen yms. nautintoaineiden välttämiseen otettiin kantaa jo 1500-luvulla.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Mujaddid uudistajia 100 vuoden välein

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 07:44

Toivoa on suurta siis olemassa aina sadan vuoden välein, että uskovaiset saavat innoitusta palata takaisin oikeaan uskoon ja uudistua mieleltään. Mutta pitää pitää mielessään, että jo Koraani sinänäsä sisältää useita siunauksia. Se on ratkaisuna hämmennystä poistavaa selkeää opetusta, Se on evankeliumia uskovaisille, Sen lukemisen johdosta alkaa saada johdatusta joka voi olla luonteeltaan hyvin tiivistä.

RATKAISU, EVANKELIUMI JA JOHDATUS. Erään Hadithin perusteella voidaan olettaa lisäksi, että Koraania lukemalla oppii enemmin tai myöhemmin kirjoittamaan parempia ja muodoltaan puhtaampia kirjoja tai kirjoituksia.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Mujaddid uudistajia 100 vuoden välein

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 07:53

Islam on käsittääkseni hopeaan verrattavissa totuudellisuuden suhteen.

Antiikin filosofia = platinaa
Hindulaisuus = timanttia
Juutalaisuus = kultaa
Islam = hopeaa
Kristinusko = pronssia
Avesta = rautaa
????? = Savea
???? = Kiveä

Jokaisen näiden portaan välillä on suuri edistymisen mahdollisuus. Sillä tapahtuu suuri hyppäys tasosta toiseen. Islamin
erinomaisuudet ovat siis selkeästi jalompia kuin kristinuskon ja puolestaan juutalaisuuden erinomaisuudet voittavat
islamin selkeästi.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Islam

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron