Islam ja jälleensyntyminen

Islam rapautuu välillä, mutta saa 100 vuoden välein Mujaddid uudistajia sekä odottaa vielä Jeshuaakin suurempaa Imaami Mahdi vaikuttajaa.

Islam ja jälleensyntyminen

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 26.10.2018 17:15

Mun mielestäni on mahdollista uskoa uudelleen syntymiseen kolmesta seikasta johtuen:

1. Islamissa on mahdollista uskoa kaikkiin enkeleihin
2. Islamissa on mahdollista uskoa kaikkiin pyhiin kirjoihin
3. Koraani sanoo: Uskokaa niin kuin muutkin uskovat ja kumartakaa niin kuin muutkin kumartavat tms.

Itse pidän Krishnaa, jota kutsutaan Korkeimmaksi persoonalliseksi Jumalaksi eräässä mielessä Korkeimpana enkeliluokkana eli Serafim enkelinä.

Tuo usko sanatanaan on määritelty Elämän tiede kirjassa luomakunnan ikuiseksi uskoksi, joka on mielestäni järkevää sillä kukapa eläimistä ei tahtoisi omata uskoa siihen, että voi jälleensyntyä ihmiseksi tai jopa enkeliksi. Se varmasti suo lohdutusta koko luomakuntaan.

Mutta en ole varma onko tuo sanatana jo olemassa, vai alkaako se vaikuttaa vasta tulevaisuudessa sanotaan vaikka kahden tuhannen vuoden kuluttua. Se epäilemättä on ikiajan eli kala-taivaan keksintö ja parempi toivo kuin moni muu toivo kun ajatellaan koko luomakunnan laajuisesti.

En pidä mahdottomana tuota uskoa, mutta onko se ajallinen vai ikuinen usko. Koskeeko se ikuisesti kaikkea vai onko se rajoittunutta ja koskee vain jotakin tiettyä aikaa ja paikkaa universiumin historiassa.

Koraani mainitsee muuten kloonauksen mahdollisuuteen sanomalla: Loimme ihmisen ensiksi siemennesteestä ja myös hytyyneestä verestä sekä alkiosta tms. Ehkä usko uudestisyntymiseen ei ole kovin keskeinen asia islamin kannalta. Vaan islamin päämääränä saattaa olla jopa kloonaus tai alkiosta ihmisen saattaminen maailmaan.

Juutalaiset taas uskovat Jehovan kykenevän salatussa paikassa luomaan ihmisen joka on kuollut uudestaan pelkästä savesta tai maakimpaleesta. Jeesus sanoi: Jumala voi näistä kivistä herättää Abrahamille lapsia jne.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Paluu Islam

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron