Elämän tiede kirjan tieteellinen tieto

Pitkälle tulevaisuuteen ulottuvaa tietoa ja muuta virikettä tarjoava uskonnollinen yhteisö ansaitsee tarkastelumme seuraavaksi.

Elämän tiede kirjan tieteellinen tieto

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:12

Elämän Tiede kirja on mielikuvitusta innoittava. Se sisältää joitakin kielikuvia, joita olisi mielenkiintoista pohtia enemmänkin. Heti alkusivuilla on muutama mieleen johtuva ajatus:

1. Voiko elämää esiintyä tai syntyä ilmakehän eri kerroksissa ja minkälainen olisi niissä syntynyt elämä?
2. Kasvien siemenen ja silmujen rakenne, genetiikka ja toimintaperiaatteet?
3. Onko hyönteisillä samoja ominaisuuksia kuin kasvien silmuilla?
4. Jos atomien sisällä on siemen tai silmu; niin millainen se on? Miten se voi sisältää kaikkia 5 + 3 elementtiä sisällään?
5. Muurahaisella on kaikki tarvittava älykkyys, joka tarvitaan taitavaan jokapäiväiseen toimintaan. Mitä tarkoittaa KAIKKI ÄLYKKYYS - Merkitseekö se, että muurahainen on genetiikaltaan jotenkin kokoomateos, jossa jo on se määrä kromosomeja, geenejä yms. joka on älykkäällä ihmiselläkin?
6. Kun on aminohapot: Adeiini, guaniini, tymiini ja sytosiini onko niin, että kolme niistä nimensä alkukirjaimen mukaan on ikään kuin konsonantteja ja yksi eli adeiini olisi ikään kuin vokaali? Adeiini olisi siten eräänlainen jokerikortti, joka edustaisi yksinään yhtä tai useampaa vokaalia?
7. Onko älykkyys ja sen kehitystaso riippuvainen koosta esim. pituudesta tai korkeudesta? Lapsella olisi siten kehittymättömämpi äly kuin kookkaalla aikuisella?
8. Vaikuttaako eliön kuorikerroksen tai ihon tai nahan koostumus ja rakenne elämän pituuteen?
9. Oliko elämän syntyessä maapallon ainepitoisuudet ja yhdistepitoisuudet kirjavammat ja monipuolisemmat kuin nykyisin? Onko jokin aine tai yhdiste syöty loppuun? Oliko aminohappoja alussa tuntuvasti enemmän eri lajeja kuin nykyisin?

Tässä muutama kysymys, jotka nousivat mieleen tutustuessani ELÄMÄN TIEDE kirjan 25 ekaan sivuun.

Olisin aika hukassa uusien kysymysten saamisen ja uusien ideoiden keksimisen suhteen ilman pätevää kirjallisuutta. Omaan mieleen nousee vain harvoin uusia ideoita ilman kirjoja esim. luontoa vain etäisesti tarkkailemalla. Kirjat, jotka herättävät kysymyksiä myös ohjaavat etsimään tietoa. Esim. nyt tahtoisin etsiä tietoa muurahaisen genomista. Montako geeniä muurahaisella on ja niin edelleen. Sekä ilmakehän eri kerrosten ominaisuuksista.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Elämän tiede kirjan tieteellinen tieto

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:13

Törmäsin mielenkiintoiseen väitteeseen edellämainitussa kirjassa: TIETEEN KAIKKI LASKELMAT JA JOHTOPÄÄTÖKSET OVAT VÄÄRIÄ.

Miten voi 1 + 1 = 2 olla väärä laskelma. En keksinyt muuta johtopäätöstä kuin sen, että ei ole olemassa kahta täysin identtistä ykköstä. Pitäisi ehkä olla 1a + 1b = 2c.

Tai jos onkin kaksi täysin identtistä ykköstä niin silloin ne saattavat omasta mielestäni ainakin muodostaa parin. Olen nimittäin tehnyt hypoteesin, että mitä identtisemmät ovat hiukkaset keskenään sitä täsmällisemmin ne liikkuvat parvissa. Toistensa liikkeitä seuraten.

On esimerkiksi kalaparvia ja lintuparvia, jotka kykenevät lentämään parvissa taitolentoa. Olen päätellyt, että pystyäkseen siihen niiden täytyy olla kooltaan, muodoltaan ja ominaisuksiltaan lähes identtisiä. Jos on paljon erikokoisia yksilöitä niin luulisi parvessa liikkumisen vaikeutuvan.

Jos aivan täsmällisiä ollaan 1 +1 = 2 voi olla vähintään epätäsmällinen ilmaisu todellisuuden kannalta.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Elämän tiede kirjan tieteellinen tieto

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:32

Sitten hieman jälleen Hare Krishna kirjojen pohjalta ymmärrettyä tai ehkä väärin ymmärrettyä tietoa:

Jos lapsi muistuttaa isäänsä kooltaan esim. pituudeltaan niin hänen älykyytensä on suuri.

Yleensä lapsi on kooltaan ädin ja isän pituuden puolivälissä, mutta jos nyt saattuisi käymään niin, että lapsesta tulee täysin isänsä mittainen ja kaltainen niin hänen älykkyytensä on suurempi kuin normaali?

Mitä edellytyksiä tuohon on muita kuin että lapsen äidin pitää olla lapsen isää päätä pidempi. Jos ajatellaan rotujalostusta niin tuleeko silloin lapsesta isänsä kokoinen kun äiti on normaalia pidempi?

Itse olen jäänyt sintiksi verrattuna isäni pituuteen joten minun pitäisi olla normaalia älyttömämpi. Ja olen tuon kyllä käytännössä myös huomannut. Kerran kouluaikana ihmettelin kauan miksi minulle jaettu paperi oli tyhjän valkoinen kunnes vieruskaveri huomautti, että paperin voi kääntää toistapäin.

Järkeni toimii tavanomaista hitaammin ja huonommin kyllä aivan havaittavasti. Joten voi olla, että sillä on vaikutusta kuinka lähelle isänsä mittoja kipuaa?
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Elämän tiede kirjan tieteellinen tieto

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:34

Miksi elämä perustuu juuri alkuaineisiin 6, 7, 8 ja 1.

Jos ajatellaan seuraavaa hypoteesiä: Nuo alkuaineet 6,7,8 ovat sillä rajalla vaikuttaako auringon vai maan painovoima niihin enemmän. 6 kulkee auringon vetovoimasta ylöspäin. 7 leijuu tasapainopisteessä liikkumatta kumpaankaan suuntaan ja 8 kulkee maan vetovoimasta alaspäin.

Sitten auringon säteilyn vaikutuksesta voi käydä niin, että ne menttävät yhden elektronin, joka korvaantuu vedyllä eli alkuaineella 1 jollakin tavalla. Jos ne saavat vedyn niin 6 alkaa leijua tasapainopisteessä, 7 alkaa kulkea alaspäin ja samaten 8.

Alkuaineet 5 ja 9 eivät kykenisi enää saamaan elektronin korvaavaa vetyä jostakin syystä. Joten elämä ei voisi perustua niihin.

Miten Lagrangen pisteet liittyisivät asiaan pitää vielä selvittää?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lagrangen_piste

Hare Krishna kirjat väittävät, että kuuden atomin ns. Trasarenu kulkee ylöspäin. Mutta ei kerro seitsemän tai kahdeksan atomin kulkusuuntaa. Oletan tässä hypoteesissa niiden pysyvän joko paikallaan tai kulkevan maan vetovoimasta alaspäin.

Jokin syy täytyy olla sille mistä alkuaineista elämä kykenee muodostumaan. Arvelen siis tässä, että kyse on siitä tasapainopisteestä, jossa auringon ja maan vetovoimat ovat yhtä suuret kohdistumassa alkuaineisiin.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Elämän tiede kirjan tieteellinen tieto

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 11:17

Voiko nykytiede milloinkaan selvittää maailman ja elämän synnyn arvoitusta. Entä jos jokin asia tai aminohappo on kuluttanut itsensä loppuun asti eikä sitä enää ole olemassa. Siis sellainen asia tai aminohappo, joka oli VÄLTTÄMÄTÖN elämän alkumetreillä, mutta ei enää tarpeellinen keskivaiheessa tai lopussa.

Siinä tapauksessa meilä on käsissämme palapeli, josta puuttuu yksi tai useampia paloja. Tai voidaan sanoa jopa että puttuu kaikki tietyntyyppiset palat.

Elämän rekonstruktoiminen saattaa olla mahdotonta.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Krishna tietoisuus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron