Usko on harhaoppia vai voimavara?

Pitkälle tulevaisuuteen ulottuvaa tietoa ja muuta virikettä tarjoava uskonnollinen yhteisö ansaitsee tarkastelumme seuraavaksi.

Usko on harhaoppia vai voimavara?

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 04.07.2018 10:56

"Ei usko ole joka miehen" sanoi apostoli Paavali. Minäkin uskoin lapsena joulupukkiin ja moniin muihin asioihin ja on pakko myöntää, että vieläkin 50 vuotiaana uskon yhä joulupukkiin.
Lapsenuskon lisäksi on valitettavasti ilmaantunut uskooni laskelmointia. Nykyisin uskon mielelläni mihin tahansa asiaan, jossa on kullan kimallusta mukana.

Sille joka uskoo joulupukkiin ei usko ole suinkaan maailman tärkein asia tai mikään pelastuskysymys. Kun olen lukenut Hare Krishna liikkeen kirjoja niin niissä määritellään USKO ON LAHKOLAISUUTTA JA ERÄÄNLAISTA HARHAOPPIA. Samoin UPANISADIT varoittavat heti ensimmäisissä lauseissaan uskon vaarallisuudesta ja siitä kuinka se johtaa PIMEÄÄN.

Usko on uskon isän, joka on Koraanin mukaan joko Aabraham tai Nooa keksimä juttu ja keinottelukeino eikä sen merkitys ole niin suuri kaikkialla mitä jotkut helluntailaiset antavat olettaa.

Pidän uskoa voimavarana kun saa olla eri mieltä kuin mitä viisaat ja oppineet ovat. Jos joku esim. sanoo että kuu on kauempana maasta kuin mitä aurinko on niin sen uskominen virkistää mielikuvitustani ja ajattelukykyäni. Sen sijaan siellä missä TOTUUTTA, FAKTAA JA RATIONALISMIA ON PALJON NIIN AJATTELUKYKYNI AIVAN KUOLEE JA NÄÄNTYY. Intialaisilla veedauskovaisilla on hieno tapa virkistää mielikuvituksta esittelemällä uskomattomia kohteita uskolle.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Usko on harhaoppia vai voimavara?

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 02.05.2019 18:12

Itse olen viime aikoina pohtinut tietävätkö uskovaiset mitään todellista kolmesta hienojakoisesta elementistä: Äly, Mieli ja Ego (väärä minätunne). Hare Krishna liikkeen kirjoissa on upeita kuvauksia koskien noita elementtejä, mutta ovatko ne todellisia vai sepitettyjä?

Lähinnä kysymys nousi mieleeni kun mietin LASTEN KEHITYSPSYKOLOGIAA JA LAPSEN KEHITYSKAUSIA. Entä jos Intialaiset uskovaiset ovatkin vain tutkineet tietoisuuden avulla lapsen kehityskautta, jossa EGO on pinalla ja tahdonvoima suuri. Ja vetäneet siitä epäilyttävän johtopäätöksen, että on olemassa hienojakoinen elementti nimeltä EGO, jonka merkkinä on tahdonvoima.

He kyllä tunnustavat, että jokainen pyhä kirjoitus on saatu aikaan ihmisiä tarkkailemalla ja vakoilemalla, mutta entä jos he ovat menneet harhaan jonkin perustavaa laatua olevan kysymyksen suhteen? Vaikea sitä on uskoa, koska heidän viisautensa ja ymmärryksensä ja tietonsa määrä ylittää tavanomaisen todella runsaalla mitalla, mutta kritiikki on aina paikallaan silloin kun sellainen nousee mieleen.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Usko on harhaoppia vai voimavara?

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 02.05.2019 18:32

Noin 100 vuoden kuluttua eli 2100 jKr mun käsittääkseni tulee Vyasadeva, joka kokoaa Veedat ja mantrat sekä ratkaisee AJAN ARVOITUKSET.
Determistinen maailma ja malli eivät salli ennen sitä kenenkään ottavan kunniaa sen suhteen, että olisi ratkaissut ajan arvoitukset. Koska tulevaisuudessa on mies, jolle tuo kunnia annetaan.

Intialaiset uskonnot tukevat jossain määrin materialismin käsityksiä avaruuden, ajan ja muun suhteen ennen kuin hyväksyvät mitään mielikuvituksellista uutta sepitelmää. He pitävät demonistisena eli kaiketi pyhän hengen inkarnaatioiden vastaisena kaikkea sellaista missä kielletään persoonallisen jumalan olemassaolo ja materialismi.

Yliluonnollisella on oma asemansa heidän malleissaan, mutta persoonallisuus on avainasemassa silti. Kehotan miettimään että nykytiede kaikessa koruttomuudessaan ja hitaudessaan olisi sittenkin materialistisen maailman suurin tulkki.
Kaikki yliluonnolliseen viittaavat tulkinnat ovat hienoja mielikuvitusleikkejä, mutta eivät oikeastaan ansaitse paikkaa nousta kenenkään tietoisuuteen ja enemmistön asemaan sillä ne tullaan typistämään väitteellä, että yliluonnollisuus on demonistista.

Materialismi, persoonallisuusfilosofia ja TODELLISUUDEN tajuaminen ykkösasioiksi tässä maailmassa ovat myös Jehovan SÄÄDÖSTEN mukainen ajattelumalli käsittäkseni.
Ne luonnonlait, joita on saatu selville ovat SÄÄDÖSTEN kaltaisia ja ehkä jopa ikuisia omalla tavallaan. Mitä ei vielä ole saatu selville ratkeaa ehkä ajan kuluun ainakin pienessä määrin.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Krishna tietoisuus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron