Usko on harhaoppia vai voimavara?

Pitkälle tulevaisuuteen ulottuvaa tietoa ja muuta virikettä tarjoava uskonnollinen yhteisö ansaitsee tarkastelumme seuraavaksi.

Usko on harhaoppia vai voimavara?

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 04.07.2018 10:56

"Ei usko ole joka miehen" sanoi apostoli Paavali. Minäkin uskoin lapsena joulupukkiin ja moniin muihin asioihin ja on pakko myöntää, että vieläkin 50 vuotiaana uskon yhä joulupukkiin.
Lapsenuskon lisäksi on valitettavasti ilmaantunut uskooni laskelmointia. Nykyisin uskon mielelläni mihin tahansa asiaan, jossa on kullan kimallusta mukana.

Sille joka uskoo joulupukkiin ei usko ole suinkaan maailman tärkein asia tai mikään pelastuskysymys. Kun olen lukenut Hare Krishna liikkeen kirjoja niin niissä määritellään USKO ON LAHKOLAISUUTTA JA ERÄÄNLAISTA HARHAOPPIA. Samoin UPANISADIT varoittavat heti ensimmäisissä lauseissaan uskon vaarallisuudesta ja siitä kuinka se johtaa PIMEÄÄN.

Usko on uskon isän, joka on Koraanin mukaan joko Aabraham tai Nooa keksimä juttu ja keinottelukeino eikä sen merkitys ole niin suuri kaikkialla mitä jotkut helluntailaiset antavat olettaa.

Pidän uskoa voimavarana kun saa olla eri mieltä kuin mitä viisaat ja oppineet ovat. Jos joku esim. sanoo että kuu on kauempana maasta kuin mitä aurinko on niin sen uskominen virkistää mielikuvitustani ja ajattelukykyäni. Sen sijaan siellä missä TOTUUTTA, FAKTAA JA RATIONALISMIA ON PALJON NIIN AJATTELUKYKYNI AIVAN KUOLEE JA NÄÄNTYY. Intialaisilla veedauskovaisilla on hieno tapa virkistää mielikuvituksta esittelemällä uskomattomia kohteita uskolle.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Paluu Krishna tietoisuus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa