Tiedon määrä vs tietämyksen määrä

Pitkälle tulevaisuuteen ulottuvaa tietoa ja muuta virikettä tarjoava uskonnollinen yhteisö ansaitsee tarkastelumme seuraavaksi.

Tiedon määrä vs tietämyksen määrä

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 22.05.2018 17:32

Ihminen tuntee kaikesta tuotetusta tiedosta vain hiekanjyvän kokoisen murto-osan. Tieto on kuin suuri seinämaalaus ladon ovessa ja
ihminen ampuisi kerran haulikolla tuohon oveen ja ne kohdat, joista haulit ovat menneet ovat rajana hänen tietämykselleen.
Peruskoulussa ja lukiossa käydään eräissä aineissa kuten historiassa ja maantieteessä perusteellisesti lävitse asioita, joita on saatu
vuosisatojen aikana tietoon, mutta esim. joku uskonnon opetus on aivan alkeellista niin, että uskontojen tietomäärästä oppilas
saa haltuunsa vain ehkä promillen luokkaa, jos edes sitä.

Sen tiedon varassa, joka ihmisellä on mennään joka asiassa varmuudella metsään. Niin vähäistä on tietämys. Itselleni valkeni esim.
Dionysios Areipagitan saama ilmestys enekelihierarkiasta vasta noin 50 vuoden iässä. Ja kuitenkin tuo hierarkia olisi ollut tarpeen
koko elämän ajan.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon määrä vs tietämyksen määrä

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 21:16

Raamattu on Jumalan vihan viinin pohjasakkaa ja kärsimyksen viiniä. Katkeraa kalkkia. Mutta Jumalan hulluuskin voittaa maailman koska Jumala on se energiadynamo, josta kaikki ajatukset ja askeleet ovat lähtöisin.

Seuraavat 2000 vuotta lienee tarkoitus koota Veeda tietoa, joka on MAKEAA VIINIÄ. Se siis on tarkoitettu autuudeksi ja onneksi. Raamattu varoittaa edeltäkäsin, että JOKA TIETOA LISÄÄ SE KÄRSIMYSTÄ VAIKEUTTAA. Eli niiden asema jotka ovat hurahtaneet kärsimykseen ja ristiin käy entistäkin tukalemmaksi veeda TIEDON noustessa ykköseksi.

Onnen määrä on vakio. Jos joku kahmii autuutta ja makeaa elämää niin monet puolestaan joutuvat kärsimään.

0-2000 jKr Uuden Testamentin ja Jeesuksen, vihan viini
2000-4000 jKr Veeda kirjojen ja Krishnan makea viini

Molemmat ovat jossain määrin tuskallisia järkevälle ja viisaalle ihmisille. Jeshua tuhosi ihmiskunnan lännessä ja Krishna tulee tekemään sen idässä. Jumalasta tai enkelistä lähtevinä nuo opit ovat mahdottomia ihmisvoimin kumota ja voittaaa.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon määrä vs tietämyksen määrä

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 24.05.2018 05:50

Intialaisilla on pyhälle hengelle tuon Siva nimen lisäksi monta rinnakkaista nimeäkin. Muistaakseni yksi oli mm. Narayana. On kertomus jossa Krishna luo monta itsensä kloonia, joista jokainen on Krishnan itsensä veroinen taidoiltaan. En tiedä kykeneekö pyhä henki samaan, mutta itse koen että koska pyhä henki jakautui 11-12 tulenliekiksi niin jopa kristikunnassa voi olla vähintään tuon verran eri inkarnaatioita pyhälle hengelle.

Mutta mitä kolminaisuuteen tulee niin se on ilmeisesti Jehovalle epämieluinen oppi. Hän ei välttämättä tahdo olla osa mitään kolminaisuutta?
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon määrä vs tietämyksen määrä

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 24.05.2018 05:51

Mielenkiintoisin kuva universiumista on Krishna tietoisuuden kirjoissa. Eräs piirre on että on kolme kvarkkia. Yhdestä niistä laajennetaan aurinkokunta ja toisesta laajennetaan galaksi. Laajentajana toimii kolmas kvarkki eli luultavasti alaskvarkki.

Paljon muutakin monimutkaisempaa asiaan liittyy, mutta pienet alkeishiukkaset ja aminohapot ovat perusrakenteita joita laajennetaan ja sekoitetaan toisiinsa.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon määrä vs tietämyksen määrä

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 26.05.2018 21:02

Kun lukee Krishna tietoisuuden kirjoja voi päätyä moniin mielikuvituksellisiin päätelmiin Jumalasta.
Jos ajatellaan Älykkyysosamäärää eri ihmisillä niin tuo älykkyys vaikuttaa siihen millä tavalla Jumalaa lähestytään. Eteen päin pyrkien 105- Mielikuvituksen avulla 115 - Huumorin avulla 155 - Järjen avulla 135 riipuen ÄO-luvusta.

Eräs hengen antama mielikuvituksellinen teoria on, että maailmaa ei ole vielä edes luotu. Se luodaan vasta ehkä joskus yli tuhannen vuoden kuluttua. Elämme eräänlaisessa simultaatiossa tai kaaoksessa ennen maailman luomista.

Jopa voi olla niin, että Jumala tai Jumalat itse luodaan vasta tulevaisuudessa.

Ja Koraanin mukaan voi olla niin, että Aadami ja Eeva luodaan vasta tulevaisuudessa. Sieltä heidät heitetään alas kaaokseen eli nykymaailmaan vuoteen 4220 eKr.

Se mitä Jumalasta voidaan tietää on enkelien ja Vaikuntha taivaasta lankeemuksen tms. syyn takia pudonneiden hallitusten tuomaa tietoa, jonka todenperäisyys on hämärän peitossa. Toki he tietävät paljon enemmän kuin me, mutta jopa sana JU-MA-LA on hämärä:

Sinä teet matalaksi
Sinä olet maa matala
Henki ui/elää/puhuu
Sielu ui/elää/puhuu
Lempeys ui/elää/puhuu

Jumala sana on symbolinen ja abstrakti eikä konkreettinen. Se että Jumala olisi konkreettinen persoona on teologien keksintöä ehkä?
Raamattu kertoo tilanteen, että kaikki muut tullaan osoittamaan valehtelijoiksi paitsi Jumala itse. Tämä ei käy päinsä jos raamattu on totta,
vaan pitää raamatun sisältää paljon valhetta. Noista valheista kertoo mm. Koraani paljon.

Ihminen voi aivan hyvin ottaa tutkimuskohteekseen senkin onko hän ehkä itse ainoa Jumala. Kaikki on vuorovaikutusta. Niin metsä vastaa
kuin sinne huudetaan. Ei ole olemassa itse kohdetta eli Jumalaa, vaan on olemassa vain vuorovaikutussuhde kahden eri kohteen välillä,
jotka muokkaavat toinen toistaan. Mukaan astuu ennenmin tai myöhemmin myös kolmoisdramatiikka ja jopa laumaoppi.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon määrä vs tietämyksen määrä

ViestiKirjoittaja barycz » 16.02.2019 08:50

Jos metsässä kaatuu puu eikä kukaan ole kuuntelemassa aiheutuuko kaatumisesta meteliä?

Äänten kuuleminen saattaa olla vaikuttanut siihen miten luonnonlait toimivat? Kun on olemassa elin, joka aistii paineen vaihtelut niin pitkän aikavälin ekosysteemit, sybmioosit ja muut seikat ovat voineet oppia tuon elimen avulla itsestään jotakin olennaista.
Krishna tietoisuus esim. antaa eräässä kirjassaan neuvon: Älä kiinnitä huomiota lainkaan, vaan ole kuin stooalainen, silloin kun on luonnossa menossa myrskytuulet ja -sateet. Näin saat pitkällä aikavälillä sään toimimaan eduksesi tai opit ehkä hieman kontrolloimaan sitä.

Mutta miten on tulkittava seuraava Simpan laki: PALJON METELIÄ TYHJÄSTÄ? Voiko miljoonan kuutiometrin täydellisessä tyhjiössäkin olla tavallaan paineen vaihteluja?
barycz
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
 
Viestit: 97
Liittynyt: 10.05.2018 21:34


Paluu Krishna tietoisuus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron