Kansojen tuen tärkeys verrattuna yksilöihin

Tarkoitus on esitellä erilaisia näkökulmia messiaihin ja ehdottaa joitakin nimiä mitä rikkaimman lunastushistorian tiimoilta.

Kansojen tuen tärkeys verrattuna yksilöihin

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 09:57

Profeetta Jeremiaa kutsuttiin KANSOJEN PROFEETAKSI ja apostoli Paavalia KANSOJEN OPETTAJAKSI. Nähdäkseni kansan merkitys verrattuna valistuneisiin kuninkaisiin tai pappeihin tai profeettoihin on otettava huomioon ajateltaessa messiaiden vaikutusvallan suurutta. Valistuneet itsevaltiaat toimivat hyvin ja kansaa vaalien ja rakentaen, mutta monet arvelivat heidän toimivan liian hitaasti tai sitten heidän määräyksiään ei tarpeeksi toteltu. Sen vuoksi alettiin usein kolmannessa tai neljännessä sukupolvessa käyttämään joukkovaltaa ehkä jopa liiallisessa määrin:

Joukon voima on kuitenkin enemmän kuin yksilöiden. Valistus perustui yksilöihin ja oli valistuneita itsevaltiaita, mutta vasta kun joukkovoima otti vallan Ranskan vallankumouksessa alkoi tapahtua ja tuskin sosialistitkaan työväentalojaan olisivat voineet rakentaa yksilöinä toimien.

On tärkeää osata manipuoloida suuria joukkoja ja uskonto, joka sokeuttaa useimpien silmät, on hyvä manipuloinnin väline. Uskonto on kokoava ja yhdistävä voima mitä suurimassa määrin.
Natsit tosin kykenivät samaan, mutta joutuivat neljän rintaman sotaan sekä enkelien vihoihin.
Hitler vakuutti kirjassaaan TAisteluni, että ei milloinkaan vie Saksaa usean rintaman sotaan, mutta toisin hänen kävi niin kuin kristitytkin kuolevat vaikka heille on luvattu ikuinen elämä. Myös kristityille käy toisin kuin mitä he puhuvat.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Paluu Messiaanisuus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron