Profeetta Hoosean kirja messiaanisuuden kannalta

Tarkoitus on esitellä erilaisia näkökulmia messiaihin ja ehdottaa joitakin nimiä mitä rikkaimman lunastushistorian tiimoilta.

Profeetta Hoosean kirja messiaanisuuden kannalta

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 05:48

Tuossa kirjassa mainitaan jopa kolme eri messiasta: Jisreel, Lo-Ammi ja Lo-Ruhama. Näyttäisi melko selvältä, että Jeesus oli tuo Jisreel, mutta kahden muun suhteen voi esittää vain arvauksia. Olen miettinyt sitäkin olisivatko he voineet olla Lenin ja Mao tms. Kun kääntää nuo kaksi nimeä luettavaksi takaperin saadaan kyllä sanat, jotka muistuttavat nimeä : Imam Mahdi.

Ammi = imam
Ruhama = amhaur

Tuo jälkimmäinen Ruhama, joka muuten on tyttö muistuttaa myös sanaa Amor, joka toistapäin on Roma. Mikäli kääntää tuon nimen tavukeinokielellä niin
se voisi tarkoittaa: Lehmä, jolla on kello. Eli KELLOKAS.

Oli kuinka oli niin näyttää siltä, että Jehovalla myös eikä pelkästään Krishnalla on tapana lähettää messiaita.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Profeetta Hoosean kirja messiaanisuuden kannalta

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 05:58

Jisreel, joka otti pois Joosefin sotajousen sekä poisti kuninkuuden Israelista oli siis JEESUS.
Lo-Ruhama, joka oli tyttö ei ollut nähdäkseni henkilö eli persoona, vaan kokoainen Kaupunki, Kansa tai Valtakunta eli ROOMA. Myös voi kutsua nimellä KELLOKAS.
Lo-Ammi tullee olemaan IMAAMI MAHDI. Kun tuo sana on Imaami voi se tosin viitata kokonaiseen uskonnollisten johtajien ammattikuntaan.

Missä määrin nämä olivat messiaita vaiko anti-messiaita on kysymys. Jisreel voisi kääntyä muotoon el-reisj eli el-crazy eli hullu paimen.
Siinä tapauksessa nämä ovat kaksikasvoisia Janus-messiaita, jotka toiselta kasvoltaan ovat Israel vastaisia, mutta myös kykenevät Israel myönteisyyteen
lopulta.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Profeetta Hoosean kirja messiaanisuuden kannalta

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 09:49

Jeshua oli Hoosean ((Joosefin) kirjan JISREEL, JOKA OTTI POIS SOTAJOUSEN JOOSEFILTA SEKÄ POISTI KUNINKUUDEN ISRAELILTA. Hän ei siinä mielessä ollut Jumalan poika, vaan tässä kohden raamattua annetaan ymmärtää, että hän oli Profeetta Hoosean (Joosefin) poika.

Mutta se, että häntä kutsutaan Jumalan pojaksi raamatussa on myös tosiasia. Sitä en tiedä tarkoittaako Poika tässä yhteydessä siitettyä lasta vai pelkästään inkarnaatiota. Gnostilaisen Aadamin ilmestyksen perusteella päättelen, että kumpikin voi olla mahdollista.

Aadamin Ilmestyksen mukaan Aadam tulee tulevaisuudessa siittämään 400000 ihmisrotua, joista yksi on salaisesti Jehovan itsensä siittämä. Onko tuo yksi Jeshua on luultavaa, mutta se tapahtuu vasta tulevaisuudessa ehkä vuoden 3600 jKr tienoilla????? Pelkkää arvailua tämä on, mutta minkäs teet. Arvailu on joskus parempaa kuin sokea usko. Sillä henki on totuus ja vaistot voivat joskus johdattaa oikealle tielle paremmin kuin usko.

Joka uskoo Jeshuan olevan kirjaimellisesti Jumalan Poika hänen pitäisi mielestäni ottaa Gnostilaisuus huomioon. Mitään muuta järjellistä perustetta ei koskaan tule uskoa niin.
VAin gnostilaisuus sallii edes ajatella niin.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Messiaanisuus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron