Uusi vähän sotainen lautapeli-idea

Etenkin lautapelien suunniteluun liittyviä asioita, mutta myös pelaamiseen liittyvää virkistävää uutisointia ja keskustelua.

Uusi vähän sotainen lautapeli-idea

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 27.06.2018 16:23

Tervehdys!

Aamulla kuuden aikaan yhdessä tunnissa väsäsin seuraavan peli-idean. Idea lähti siitä kun löysin kirjaston poistomyynnistä eilen
Go pelin ohjekirjan. Tuli mieleeni, että se peli varmaan on jonkin todellisen sodan kuvajaa samoin kuin ehkä Shakki ja Strategokin.
Mietin Suomen talvisotaa ja tuli mieleen tehdä peli, jossa on tietä pitkin tulemassa suuri pataljoona, jota sissit yrittävät hajottaa
pienempiin osiin katkaisemalla letkan sopivista kohdin.

Suunnittelu on vielä pahasti kesken, mutta tässä on kuitenkin alustava kuva oudosta pelinappulasta, joka koostuu
seitsemän osan letkasta, joissa jokaisessa osassa on 1-7 ukkoa.

Samoin laudasta päätin tehdä Monopolilaudan kaltaisen muuten paitsi että rata koostuu kolmesta vierekkäisestä raiteesta yhden
radan sijaan.

http://tapiok1.suntuubi.com/datafiles/g%20...%20/peli2.png
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Uusi vähän sotainen lautapeli-idea

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 27.06.2018 16:24

Eli jos pelissä on kolme pelaajaa vain aloitus voi tapahtua samasta kulmaruudusta tai aloitusruudusta kun kukin voi kulkea omaa raidettaan.
Mutta jos pelaajia on enemmän niin pitää aloittaa myös muista kulmista. Maximimäärä on 12 pelaajaa.

Kuljetaan rataa pitkin nopalla heittämällä siten, että tuo pelinappula ottaa haltuunsa aina seitsemän ruutua radasta niin että jos heittää nopalla esim.
viitosen niin nappulan takapää asetetaan ruudun viisi kohdalle ja napulan yläpää on siten ruudun 12 kohdalla.

Ruutuja on jokaisella sivulla 21 kpl vain, joten yhden sivun voi päästä läpi neljällä nopan heitolla. Ja koko laudan voi parhaimillaan päästä lävitse siis 16 heitolla.
Kilpaillaan siitä minkä väristä raidetta voi mennä. Mekanismia kilpailuun en ole vielä keksinyt.
Mutta sininen on ilmavoimat ja jos kulkee sitä raidetta voi vaikuttaa tulitusvaiheessa jokaiseen vastustajaan, punainen on tykistö,
jolla voi vaikuttaa mihin tahansa yhteen valitsemaansa vastustajaan, vihreä on jalkaväki, jolla voi vaikuttaa vain lähimpään vastustajaan.

Tulitusvaiheessa siis heitetään nopalla ja jommasta kummasta reunasta mennään nopan osoittamaan pelinappulan osioon, jossa on vastustajan etukäteen asettaman ukkokokoonpano.
Jokin määrä ukkoja välillä 1-7. Jos heitetään esim. nopalla viitonen niin mennään viitosruutuun tuossa pelinappulassa ja jossa voi olla esim. 3 ukkoa.
Silloin miinustetaan 5-3 = 2 eli jää kaksi ukkoa, mutta tavoitteena on nolla ukkoa, joten pisteitä ei vielä saada, mutta vastustaja joutuu järjestelemään uudelleen ukkonsa.

Vähän hatara idea vielä enkä tiedä oikein miten jatkaa tai jaksanko tehdä peliä loppuun tai jaksanko tehdä sen edes koepelattavaksi.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Lautapelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron