Voiko yksi hiukkanen laajentua kaikkeuden kokoiseksi

Informaatiotulvaan suhtautuminen sekä tieteen lähestymistavat.

Voiko yksi hiukkanen laajentua kaikkeuden kokoiseksi

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 28.07.2018 06:56

Mistä Epikuros oikein puhui kun väitti atomien lukumäärän viittaavan siihen, että kaikkeuksia voi olla ääretön määrä. Tao DE CHING esittää sellaisenkin mahdollisuuden, että liikkuvan atomin massa kasvaa jatkuvasti ellei se sekoitu muiden hiukkasten kanssa. Jos se ei saa sisäänsä yhtä tai useampaa muuta hiukkasta niin kuin protonissa on kolme kvarkkia.

Onko mahdollista, että yhdestä ainoasta hiukkasesta voi kasvaa massaltaan niin suuri, että se muodostaa uuden kaikkeuden. Tuskinpa vain. Olen käsittänyt väärin jotakin. Epikuros lisäksi olettaa, että ilman kitkaa, yhteentörmäyksiä yms. hiukkasen liike on alati kiihtyvää kun taas Kepler ajatteli hiukkasen liikkuvan vakionopeudella.

Jos kaikkeus voi muodostua yhdestä ainoasta ääretömän nopeasti kulkevasta hiukkasesta niin se olisi sula ihme. Sillä luulisi jonkin vakion esim. sähkövakion tai magneettivakion olevan tuollainen kitkatekijä.

Tosin jotkut puhuvat, että olisi ollut ns. INFLAATIO, jolloin hiukkaset olisivat kulkeneet vailla kitkaa äärimmäisen kiihtyvällä nopeudella. Tuo teoria on kuitenkin varmasti melko outo.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosminen_inflaatio

Sen verran voidaan olettaa, että Veedojen mukaan aurinkokunnat ja galaksit ovat ehkä laajentuneita kvarkkeja olleet joskus. Mutta tämäkin oletus on äärimmäisen huvittava omalla tavallaan.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 687
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Voiko yksi hiukkanen laajentua kaikkeuden kokoiseksi

ViestiKirjoittaja barycz » 24.02.2019 06:08

Ei me tiedetä vielä mitä numerot ovat filosofisesti. Vasta tulevaisuuden tiedemiehet ehkä kykenevät sen hahmottamaan. Onko asia niin, että kun on neljä perusluonnonvoimaa ja yhdellä niistä on MASSA merkittävässä roolissa niin jollakin niistä on puolestaan LUKUMÄÄRÄ merkittävässä roolissa ja kahdella jäljellä olevalla on kaksi muuta seikkaa merkittävässä roolissa. Koskaa ei kaiketi kyetä yhdistämään yhdeksi Kaiken teoriaksi kolmea tai neljää eri perusvoimaa, vaan kaiken teoria koostuu kolmesta tai neljästä eri teoriasta, jotka ovat nykyisin vasta vähän avautumassa ja hahmottumassa.

Numerot kai arkipäivän ajattelun kannalta edustavat jonkinlaista jatkumoa. Ehkä ne massan asemesta kuvaavat tilan suuruutta eli laajuutta. Voidaan luetella numeroita ykkösestä eteenpäin aina äärettömyyteen asti. Luulisin, että jos ajatellaan kolmea kvarkkia niin alaskvarkki lienee se, joka eniten sisältää tilan suuruuteen ja sen mittaamiseen tarvittavia elementtejä. Ehkä vahva vuorovaikutus asettaa jopa suurimmileen skaalattuna jonkinlaisen rajan maailmankaikkeuden koolle?
barycz
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
 
Viestit: 73
Liittynyt: 10.05.2018 21:34


Paluu Yleistä tiedosta ja tieteestä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron