Voiko yksi hiukkanen laajentua kaikkeuden kokoiseksi

Informaatiotulvaan suhtautuminen sekä tieteen lähestymistavat.

Voiko yksi hiukkanen laajentua kaikkeuden kokoiseksi

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 28.07.2018 06:56

Mistä Epikuros oikein puhui kun väitti atomien lukumäärän viittaavan siihen, että kaikkeuksia voi olla ääretön määrä. Tao DE CHING esittää sellaisenkin mahdollisuuden, että liikkuvan atomin massa kasvaa jatkuvasti ellei se sekoitu muiden hiukkasten kanssa. Jos se ei saa sisäänsä yhtä tai useampaa muuta hiukkasta niin kuin protonissa on kolme kvarkkia.

Onko mahdollista, että yhdestä ainoasta hiukkasesta voi kasvaa massaltaan niin suuri, että se muodostaa uuden kaikkeuden. Tuskinpa vain. Olen käsittänyt väärin jotakin. Epikuros lisäksi olettaa, että ilman kitkaa, yhteentörmäyksiä yms. hiukkasen liike on alati kiihtyvää kun taas Kepler ajatteli hiukkasen liikkuvan vakionopeudella.

Jos kaikkeus voi muodostua yhdestä ainoasta ääretömän nopeasti kulkevasta hiukkasesta niin se olisi sula ihme. Sillä luulisi jonkin vakion esim. sähkövakion tai magneettivakion olevan tuollainen kitkatekijä.

Tosin jotkut puhuvat, että olisi ollut ns. INFLAATIO, jolloin hiukkaset olisivat kulkeneet vailla kitkaa äärimmäisen kiihtyvällä nopeudella. Tuo teoria on kuitenkin varmasti melko outo.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosminen_inflaatio

Sen verran voidaan olettaa, että Veedojen mukaan aurinkokunnat ja galaksit ovat ehkä laajentuneita kvarkkeja olleet joskus. Mutta tämäkin oletus on äärimmäisen huvittava omalla tavallaan.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 638
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Paluu Yleistä tiedosta ja tieteestä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa