Tietoisuus mekanistiselta kannalta

Informaatiotulvaan suhtautuminen sekä tieteen lähestymistavat.

Tietoisuus mekanistiselta kannalta

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 27.07.2018 07:17

Mutta mitä tietoisuus Intialaisten mielestä on mikäli se ei voi olla mikään objekti, jota kyetään tarkkailemaan. Ihminen kykenee tarkkailemaan omia ajatuksiaan samalla kun ajattelee, joten AJATUS ei sekään voi olla tietoisuus tai ei myöskään mikään aivojen keksimä uusi tuote luonnossa, koska tuollainen uusi tuote on objekti.

Tietoisuus ei ole voima, joka tekee ja saa aikaan jotakin, vaan se on laki ja lainalaisuus, jonka avulla aivoissa järjestellään suureita ja niiden suhteita toisiinsa. Tietoisuuteen voi liittyä ehkä aika ja nopeus, jolla ajatellaan sekä kaavat ja lainalaisuudet, joita aivot käyttävät vertailuun yms. (Einsteinin audiobookista napattu ajatus).

Voiko tietoisuus kehittyä? Voitko ujuttaa aivoihin uuden kaavan, jonka avulla järjestelet maailmankuvaasi ja suureita. Omalla kohdallani en ole sellaista huomannut, mutta aikaa käytän nykyisin eri tavalla, eri pyrin nopeuttamaan ajattelutoimintoja tietoisesti. Sekä pyrin myös käyttämään sumeaa logiikkaa enemmän. Mutta mitään uutta lakia ajattelun välineenä tuskin on mahdollista saada aivoihinsa?

Ehkä tietoisuus on perinnöllinen ominaisuuksiltaan? Eikä kehity aikaa myöten? Tämä viesti on tietenkin jälleen tietämätöntä spekulointia ja mutu- ajattelua. Mutta joskus sokea kana voi löytää jyvän.

Liittyykö tietoisuus myös siihen kieleen, jolla ajattelet ja jolla puhut? Kun tuo SWAMI on näemmä niin kiinnostunut kieliopista ja kielen rakenteesta. Jos kielellä on heikko kielioppi merkitseekö se, että tuossa kultuurissa on myös heikkouksia tietoisuuden suhteen pelkästään kielen heikkouden tähden. Esim. kaikki näkemäni Etelä-Amerikkalaiset Haamilaiset näyttävät ulospäin hieman tylsistyneiltä ja heidän kielensä kaiketi on pitkiin monitavuisiin sanoihin perustuvaa. Onko sellainen kieli, jossa on lyhyet sanat ja vähän tavuja tietoisuutta lisäävää ja nopeuttavaa.

Voidaanko tietoisuus typistää tai lamaannuttaa esim. opettamalle lapselle: Älä koske, älä maista, älä sitä ja sitä.....

Itselläni on sellainen musta aukko, että en kykene lähestymään mitään objetia tarkkaillakseni sitä läheltä, vaikka en havaitsisikaan sen yksityiskohtia kaukaa. Kasvatuksen tuloksena? Miksi tietoisuus tuntui olevan parempi kuusivuotiaaksi asti ja sitten kun meni kouluun seitsemän vuotiaana ja alkoi oppia uusia keinotekoisia asioita tietoisuus ikään kuin sammui.

Miksi tietoisuutta ei löydy aivoista? Itse veikkaan jonkinlaista aikaviivettä niin, että tietoisuus on aina joko menneisyydessä tai tulevaisuudessa verrattuna siihen, että sitä voisi tarkkailta nykyhetkessä. Aika on ratkaiseva tekijä. Kun olen läppärin kameralla ottanut videoita puheestani niin huomaan, että välillä ajattelen asiaa mielessäni viiden sekunnin ajan, mutta itse nauhalla puheeni jatkuu lähes katkotta. Ajattelen siis hyvin paljon ajatuksia ja aikaa kuluu tuohon ajatteluun ja pidän mielestäni taukoa puheessa, mutta tuo tauko ei näy ollenkaan nauhalla. Nauhalla puheeni on katkotonta ja ilman taukoja.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Paluu Yleistä tiedosta ja tieteestä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron