Entropia tuhoaa yhteiskuntaa myös

Informaatiotulvaan suhtautuminen sekä tieteen lähestymistavat.

Entropia tuhoaa yhteiskuntaa myös

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 25.07.2018 23:52

Mitä enemmän on lukumäärällisesti jotakin niin sitä suurempi vaikutus ja hallintavalta sillä on elämässämme. Protoneja on paljon ja aurinkoja kaikkeudessa on paljon. Myös voidaan sanoa että sitä ikuisempi on se mitä on lukumääräisesti paljon. Auringot paistavat miljardeja vuosia ja ovat kaiken perusta.

Mutta toisaalta yksi ainoa mies tarvitaan tuhoamaan jokin sellainen, joita on lukumääräisesti paljon, mutta jotka ovat ajautuneet keskelle esim. mannerta tai galaksia. Yksi ainoa mies tuhosi Keksi-Lännen Buffalolaumat, Galaksin keskustan musta aukko tuhoaa puolestaan aikanaan galaksin kaikki tähdet.

Jokin kumma lainalaisuus on siinä, että lukumäärällinen paljous ANTAA elämää ja muuta paljon. SEn sijaan yksinäisyys ja ainutkertaisuus ja yksilöllisyys tappavat koko lajin tai vähentää paljouden minimiin.


Onko kyse jollakin tavoin entropiasta? Kun on lukumäärällisesti paljon yhtä ja samaa niin syntyy järjestystä liikaa. Sen sijaan kaikkeudessa pitää entropian määrän jatkuvasti lisääntyä ja niin tarvitaan yksi tuhohenkilö tai tuhovoima, joka saa entropian kasvamaan. Miten on mahdollista, että kylmä ja kova luonnonlaki saa palvelijakseen tietoisen olennon. Niin että tietoinen olento toteuttaa pelkkää kovaa matemaattista kaavaa.


Onkohan olemassa sellaista mutaatiota, joka tapahtuu yhdessä yksilössä ja joka suvullisen lisääntymisen kautta lopulta johtaa koko populaation tuhoon. On esim. jokin vakava sisäinen sairaus syntynyt mutaation kautta ja tuo mutaatio tapahtui lauman johtajaurokselle. Niin johtajauros lisääntyy ja lopulta koko lauma saa tuon vakavan sisäisen sairauden.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Entropia tuhoaa yhteiskuntaa myös

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 26.07.2018 06:13

Joo. Ja Asimovin Säätiö trilogia saattaa myös olla aiemmin hyödyntänyt entropia käsitettä yhteiskunnallisissa tapahtumissa.

Mutta tuo sokea voima on kammottava luonteeltaan. Kokonainen planeetta saattaa repityä sen vaikutuksesta barbarismiin ja epäjärjestykseen. Jos on kymmenen aurinkokuntaa lähekkäin toisiaan ja yhdessä tapahtuu kehitys utopiaan tai maailmanlaajuiseen kansalaispalkkaan niin noissa yhdeksässä muussa aurinkokunnassa pitää tapahtua vastapainoksi entropian eli epäjärjestyksen kasvua.

Utopia ja Maailmanlaajuinen Kansalaispalkka olisi helppo ja kaikki ongelmat niiden myötä haihtuisivat, mutta fysikaalis-matemaattinen entropian laki ei salli tuollaista utopiaa. Maailma oli kaiketi kylmän sodan aikana melko järjestäytynyt ja jopa utopistinen, mutta tuon järjestyksen on vastapainona ollut pakko myös aiheuttaa entropiaa. Eli rikollisuus ja muu vastaava ovat alkaneet kukkia.


Miten sitten on suhtauduttava esimerkiksi kristinuskon tai muiden uskontojen pyrkimyksiin luoda järjestystä maailmaan. Alkuseurakunta kasvoi ja organisoitui nopeasti, mutta se aina tuhottiin lähes sukupuuton partaalle. Aiheuttiko tuon tuhon tosiaan Rooman keisari vai oliko se vain sokean entropian aikaansaama ratkaisu.

Suomessa 1970-luvulla alkoi Helluntaikirkko kasvaa ja organisoitua, ja myös syntyi myöhemmin Nokian varaan suuri organisoitunut yritys kännykkäteollisuuden varaan. Mutta pian tuo organisoituminen purkautui ja alkoi lama.

Euroopan yhteisö on suuri uusi organisoitumisen alainen yksikkö, mutta profeetta Danielin kirja ennakoi, että tuossa yksikössä puretaan hallinto, valta ja voima sekä sen elinikää pidennetään. Se merkinnee eräänlaista järjestäytymätöntä puolianarkian tilaa yhtenä vaihtoehtona tuon yhteisön tulevaisuudeksi.

Onkohan tässä lähistöllä Galaksin tässä sivuhaarassa liian monia utopioita ja järjestäytyneitä yhteisöjä kun maapallon tila on niinkin barbaarinen kuin mitä se on?
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Entropia tuhoaa yhteiskuntaa myös

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 26.07.2018 06:14

Sen olen huomannut, että ihmiselämässä AUTUUDEN määrä on vakio ja sillä on kokonaissumma. Jos yksi päivä on autuas niin toisesta päivästä tulee huono. Samoin on lihavuudella jokin KOKONAISSUMMA. Jos itse laihdutan huomaan, että ympärilläni alkaa olla enemmän lihavia ihmisiä ja jos itse lihoan niin muut ympärillä laihtuvat.

Mikä siis ihminen on? Intialaiset opettavat, että sosiologisesti ihminen tulee olemaan joskus vuoden 4000 jaa jälkeen KVANTTI. Itse en tiedä oikein kunnolla mikä kvantti edes on, mutta luulisin sen merkitsevän ihmisen muuttumista harmaaksi massaksi, mutta sitä minun ei sallita ajattelevan. Päinvastoin ihmisen eli siis kvantin tulee aina säilyttää individuaalisuutensa, ainutkertaisuutensa ja nimensä sekä elämänhistoriansa.

Mutta mielenkiintoista aikaa yhteiskuntatieteellisesti tuo vuoden 4000 jaa jälkinen aika tulee varmasti olemaan. Ihmisyhteisöihin voidaan soveltaa ehkä silloin kaikkia fysiikan lakeja. Ja väärän egon eli itsetuntemuksen sijaan asettuu ehkä TÄYSI TIETOISUUS siitä millaisia pelinappuloita oikein olemme luonnon keskellä. Tietoisuus siitä, että olemme fysiikan lakien alaisia sekä kuitenkin yksilöllisiä.


Jo vanha Afrikkalainen viisaus opettaa sen, ETTÄ KAIKELLA ON KOKONAISSUMMA. Eläimet tulivat yksi kerrallaan Luojansa luokse ja kukin sai jonkin hyvän ominaisuuden itselleen, mutta viimeisenä jonossa olleet eläimet saivat kukin sitä huonomman ominaisuuden mitä etäämmällä jonon kärjestä he olivat.

Se henki, joka kussakin eläinlajissa vaikuttaa ei voi olla olematta tasapainossa kokonaisuutena jonkin KOKONAISSUMMA keskipisteen ympärillä. Afrikka on ehkä vähiten organisoitunut ja järjestäytynyt yhteiskunta. He ilmeisesti jotenkin alintajuisesti tiedostavat sen ENTROPIAAN liittyvän lainalaisuuden, että mitä suurempi järjestys on niin sitä varmemmin muualla on epäjärjestystä ja tuho saattaa olla ovella. Ehkä Afrikkalaiset ylläpitävät epäjärjestystä tahallaan ja tietoisesti.

Itseäni on jonkin verran auttanut kiertämään näitä fysiikan lakeja se, että valvon paljon öisin. Valvotut yöt ovat täynnä autuutta ja onnea. Silloin saa jotakin aikaan kun taas päivisin en usein oikein kykene mitään järkevää tekemään. Ehkä on muitakin keinoja olemassa kiertää kovia fysiikan lakeja???
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Yleistä tiedosta ja tieteestä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa