Tiedon oudoimmat tiet ja polut

Informaatiotulvaan suhtautuminen sekä tieteen lähestymistavat.

Tiedon oudoimmat tiet ja polut

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 21.07.2018 17:23

On epäilemättä totta, että ilman Jumalaa ei ole tiedettä, mutta miksi peräänkuulutat sitä, että pitäisi tuntea hänet joka LOI MUKA MENNEISYYDESSÄ KAIKEN.

Sillä totuus lienee sekin Ilmoitus, että tämä maailma TULLAAN LUOMAAN VASTA NOIN RUNSAAN TUHANNEN VUODEN KULUTTUA. Emme vielä ole olemassa. Luominen tapahtuu tulevaisuudessa. Olemme eräänlaisella koeareenalla sen suhteen pääsemmekkö mukaan tuohon silloin luotavaan maailmaan.

Hare Krishna liikkeen kirjat kertovat eniten rivien välissä tuosta silloin luotavasta maailmasta, jossa osittain jo elämme. Profeetta Hesekiel kertoo joesta, jonka vesi aina vain enenee ja joka puhdistaa valtameretkin? Ja Hare Krishna liikkeen kirjoista voi päätellä, että myös luonto on tuolloin vapaa kahleista ja henkeytetty.

Enkelit tulevat kapinoimaan Aadamia vastaan vuonna 3600 jKr ja silloin Aadam heitetään yhtenä kapinan kohteena ALAS vuoteen 4220 eKr ja Lucifer Jeesus heitetään kapinan pääarkkitehtina ALAS vuoteen nolla eli Jeesuksen syntymäpaikkaan ja noiden kahden välille asetetaan vihollisuus. Jotenkin näin Koraani ja Gnostilaiset tekstit luonnehdivat tapahtumaa.

Itse luulisin, että ruumiin ylösnousemukselle on varattu vuosi 3333 jKr. vaikka varma en voi asiasta olla. Siitä alkaa tuhatvuotinen valtakunta. Tuon tuhatvuotisen valtakunnan aikana tapahtuu tämänkin maailman luominen. Emme ole vielä olemassa, vaan vasta runsaan tuhannen vuoden kuluttua meidät luodaan???

Vai onko edellämainittukin pelkkää satua? Lukekaa myös Koraania ja Hare Krishna liikkeen kirjoja niin maailmankuvanne voi avartua ja opitte näkemään, että Jumala toimii tulevaisuudesta käsin eli maailma on deterministinen. Ennaltasäädetty.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon oudoimmat tiet ja polut

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 21.07.2018 17:26

Vain täydellinen kloonauskyky voi tuoda avun?

Jumala otti tehtäväkseen evolution avulla kehittää avun Aadamille. Se oli vaikea, hidas ja epäonnistunut projekti. Simpanssi oli ehkä paras yrityksen tuotos. Jokainen laji omaa jonkin Jumalan hengen piirteen, mutta Adamille sopivaa apua ei siten saatu aikaan.

Simpanssin tehtäväksi muodostui varoittaa äänellään krokotiileista ja muista vaaroista.

Jokainen laji omaa piirteen, josta on vähän apua miehelle. Mutta ei löytynyt apua sopivaa ennen Eevaa. Eläimet luotiin avuksi, mutta homma ei toiminut. Niiden kyky auttaa oli rajoittunut.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon oudoimmat tiet ja polut

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 21.07.2018 17:51

Ei ketään pidä kevein perustein historiasta hävittää. Monet muuttivat tulevan kulun.
Kolumbus, Gutenberg, Luther, Einstein jne.

ON oikeastaan hienoa ja järkevää, että maailma on deterministinen. ON henkilöitä, joiden
keksimät asiat muutavat tulevaisuuden miljardeilta ihmisiltä täysin ja peruuttamattomasti.
Mutta determinismin avulla tilannetta voidaan hieman hallita.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon oudoimmat tiet ja polut

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.07.2018 22:26

Kätketty, aarrearkussa maahan kaivettu, on aina se tieto jota eniten etsit. Et voi lapsilta tietoa udella; he tuntevat vain totuuden. Isoisät 100 vuotiaat jotakin tietävät. Ei tiedon aarteita nykypolvelta heru milloinkaan. Menneisyydessä ne ovat kätketyt moniin paikkoihin. (raamatusta poimittu idea).

Omasta kokemuksesta voi sanoa, että kymmenen vuotta tekee tehtävänsä. Jos oot syntynyt vaikka 66 ja etsit tietoa kaverilta joka on syntynyt 62 tai 74 niin hän ei tiedä yhtään sen enenpää kuin sinäkään. Teet turhaa työtä hänen kanssaan. Mutta jos olet syntynyt 66 etsi käsiisi kaveri joka on syntynyt 82 tai 54 niin johan alkaa tietoa pursuta yli äyräiden. Jo Kalevalassa on luettelo kuinka sanoja on tien ohesta temmottu: kanervikosta, heinästä, oljista tms. Olen tulkinnut, että jokainen luettelon sana viittaa 10 vuoden aikaan. Eli jos tietoa haluat niin älä sisareen luota, joka on vaikka 7 vuotta vanhempi. Hän ei tiedä yhtään enenpää kuin sinä. Kymmenen vuotta on ehdoton ikäerovaatimus tiedon kukoistukselle. Itelläni on juuri kolme kaveria joista yksi on 50 luvulta toinen 80 luvulta ja kolmas 70 luvulta ja ite olen 60-luvun lopulta ja mahtavaa tietoa ja kokemusta löytyy kahdelta ensin mainitulta, mutta kolmannen tiedon taso on sama kuin omanikin. (Kalevalasta poimittua ideointia).

Toinen Kalevalan luetteloissa esiintyvä vuosimäärä on luultavasti 100 vuotta. Eli nyt on syytä tsekata vuoden 1918 julkaisuja niin aarre on varmasti silmien edessä.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon oudoimmat tiet ja polut

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 25.07.2018 23:16

Flat Earth vs. Round earth

Sen selviäminen, että maa on pyöreä avasi tieteen ja tekniikan hanat ennennäkemättömällä tavalla. Kun alettiin ajatella maan pyöreyttä ja sitä kuinka maapallon alinna olevat asukkaat ja vesimassat pysyvät tiivisti maan pinnalla, vaikka ovat pää alaspäin syntyi monia teknisiä ja tieteellisiä ideoita.

Voidaan sanoa, että ALKOI PAINOVOIMAN VOITTAMISEN PUTKI.

Ajatellaan vaikka ruuvia, joka pitää kattolamppua katossa. Senkään keksiminen ei olisi ollut mahdollista ilman tietoa, että maa on pyöreä. Newton keksi painovoiman jne. Sen lisäksi, että pyöreä pallo tieto antoi teknisiä ja tieteellisiä ideoita valoi se myös rohkeutta voittaa ongelmia ja tehdä suurprojekteja kuten rautatiet yms..

Flat earth ajatus LATISTI tiedettä tuhansien vuosien ajan vailla hedelmää olevana valheena ja epätäsmällisyytenä.

Tieteen osuus totuudesta ei ehkä ole täydellinen, mutta ne suuret maailmankuvan muutokset, joita tiede ja sen totuus ovat saaneet aikaan ovat mullistaneet kaiken. Sen hinta, että jättää totuudesta jonkun pienen sektorin väliin on ehkä kuitenkin ollut sangen pieni verrattuna näihin suursaavutuksiin.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon oudoimmat tiet ja polut

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 28.07.2018 23:00

En oikein itsekään enää tajua mitä tuossa edellä yritän osoittaa, mutta ei se mitään. Esitän tässä nyt sitten Facebookista kopioimani TÄYDELLISEN AIVOPIERUN koskien Painovoimaa. Kirjoitin tätä ikään kuin pelkän TAHDONVOIMAN varassa enkä niinkään ÄLYN tai Viisauden. Tahdoin nostaa tyhjästä hatusta jonkin uuden näkökulman koskien painovoimaa::::

Mitä merkitsee, että painovoimaa ei voi aistia ja kuitenkin se vaikuttaa koko ajan meihin. Olemmeko turtuneet sen vaikutukseen, joka on ehkä melko tasaista ja vain pieniä muutoksia tapahtuu korkeuden vaihtuessa toiseksi.

Jos ajatellaan vetovoimaa yleensäkin niin vedessä voi olla pyörre, joka vetää meidät syvyyteen. Emme sitäkään tunne ehkä johtuen siitä että pyörimme tasaisella tahdilla tuon pyörteen mukana.

Entä mistä johtuu, että aistin kuumuuden ilman ja jopa alan hikoilla sen johdosta. Kuumuuden taso on vaihtelevaa. Välillä on kuumaa ja välillä on kylmää.

Jopa siinä määrin on vaihtelua, että olomuoto voi vaihdella Kiinteän jään, nestemäisen veden ja kaasumaisen höyryn välillä.

Tarvitseeko aistinelimet niin jyrkkiä vaihteluita, että jopa olomuoto muuttuu toiseksi. Painovoima vaikuttaa aineeseen eli vetää sitä puoleensa. Mutta painovoima ei kaiketi kykene muuttamaan aineen olomuotoa tai muita ominaisuuksia.

Onko painovoima kvantittunut kun siinä on tuo vakio G 6.78 tms. Onko olemassa painovoimakvantti samoin kuin on olemassa valokvantti eli fotoni.

Valon aallonpituus ja taajuus kaiketi vaihtelevat. Onko mahdollisen gravitonin laita samoin.

Fotoni voi emittoitua tai absorpoitua , mutta miksi gravitoni ei emittoidu tai absorpoidu, vaan joko vetää puoleensa tai työntää pois luotaan?

Gravitoni tulee ja osuu minuun ja provosoi Inertian toimimaan niin, että saan sysäyksen kohden sitä lähdettä, josta gravitoni iskeytyy minuun.

Jos ajatellaan tuon inertian suurutta niin yksi gravitoni kun iskeytyy kuusta kehooni. Sen iskumassa on koko kuun paino, mutta jaettuna etäisyyden metrimäärälle.Tai oikeammin metrimäärän neliölle. Entä kun minuun iskee koko kuun massa niin miksi se ei kaada minua kumoon, vaan jotenkin oma massani muuntaa tuon koko kuun massan inertiaksi.

Iskeydyn päistikkaa kohden kuuta kuin inertian iskemänä.

ONKO SIIS NIIN, ETTÄ PAINOVOIMA JA INERTIA OVAT YHDESSÄ TOIMIVIA VOIMIA. KUN MINUUN ISKEYTYY GRAVITONI NIIN SEN MASSA ON KOKO SEN KOHTEEN MASSA, JOKA ON LÄHETTÄNYT SEN MATKAAN. JA KUN SE ISKEYTYY MINUUN AIHEUTTAA SE INERTIN VASTAREAKTION ELI HYPÄHDYKSEN KOHDEN GRAVITONILÄHDETTÄ. GRAVITONI ON KUIN MOUKARI JA MINÄ OLEN KUN ALASIN. KUN MOUKARI LYÖ ALASINTA NIIN ALASIN HYPÄHTÄÄ SIIHEN SUUNTAAN, JOSTA MOUKARI TULEE ELI SE ILMENEE IKÄÄN KUIN VETOVOIMANA KOHDEN MOUKARIA.

Jos painovoimalla ja inertialla on jotakin tekemistä keskenään niin ---

Jos inertia on sama kuin

F = ma

ja painovoima on

F = mm/r2 kertaa a
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon oudoimmat tiet ja polut

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 30.07.2018 17:01

Jos ajatellaan kaaos teoriaa niin eikö ole itsestään selvää, että pieni efekti, jota ympäröi muita pieniä efektejä tusinan verran saatta aiheuttaa helpommin ketjureaktion tai LAAJENEVAN PYRKIMYKSEN tuolle efektille.

Verrattuna siihen, että on esim. suuria vastakkaisia efektirintamia kaksi kappaletta. Nuo kaksi suurta efektirintamaa käyvät vain kaksinkamppailua keskenään, mutta eivät voi aiheuttaa ympärilleen LAAJENEVAA PYRKIMYSTÄ tai ketjureaktiota. Toinen niistä voittaa kamppailun ja saa aikaan mitä saa.

Eli jos on ruudukko jossa on 10 x 10 ruutua eli 100 ruutua ja se jaettaisiin kahteen suureen rintamaan eli puoliksi niin että noissa 50 ruudun rintamissa vallitsee suurin piirtein sama olosuhde niin eihän silloin voi tapahtua mitään kaaosmaista reaktiota.

Sen sijaan jos noiden 100 ruudun joukossa on yksi ruutu esim. 57. ruutu jollain tavoin olosuhteiltaan erilainen niin siitä saattaa muodstua LAAJENEVA PYRKIMYS helpostikin sekä kaaoottinen reaktio. Ensinnäkin sen ympärillä voi olla ennemmän erilaisia pieniä kaaoksen laajentumiseen altiita ruutuja kuin mitä yhteinäisessä suurrintamassa olisi.

Kaksi homogeenista 50 ruudun rintamaa käyttäytyy luultavammin ei-kaaoottisesti kuin yksi 100 ruudun homogeeninen rintama, jossa on yksi ruuduista täysin heterogeeninen ja sen ympärillä vaikkapa neljä ruutua, jotka ovat myös altiiita heterogeenisille reaktiolle. Tuollainen täysin homogeeninen rintama, jossa on yksi pieni perhosefekti saa paljon todennäköisemmin aikaan kaaoksen.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon oudoimmat tiet ja polut

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 30.07.2018 22:30

Se minkä silmä näkee on suurempi kuin silmä itse. Mahdotonta? Ajattelet. Kuinka centti kertaa centti voi nähdä 5 metriä kertaa 3 metriä. Eihän se ole mitenkään mahdollista ellei kyseessä ole jokin hieno keksintö tai ellei silmä jotenkin harhauta aivoja aivan massiivisella tavalla

Yhden sentin reijästä aivot katsoo maailmaa ja tuo maailma on jotenkin laajentunut yli yhden sentin kokoiseksi; enkä tiedä miten.

Ensinnäkin pitää olla jotakin joka menee tuon reijän ulkopuolelle ja on kuperaa ulospäin kuin pallon tai ympyrän pinta.

Sitten tuohon pieneen palloon pitää jotenkin saada sovitettua viisi metriä kertaa viisi metriä kokoinen neliö.

On ilmeistä, että tuon valtavan neliön mittasuhteet pitää vääristää. Se pitää saada menemään takaraivoon asti levynä, joka on vaakasuorassa kuin kattilan kansi kattilan päällä. Samalla kun neliö valuu tietyllä nopeudella takaraivosta läpi ja selän taakse niin jokin kattilassa oleva silmän tapainen skannaa tuota kuvaa. Ja pienentää sen kokosuhteet aivoille sopivaksi.

Miten pahoin oikein pitää nuo mittasuuhteet vääristää? Ja mikä on mekaaninen systeemi, joka liikuttaa kattilan kantta eteenpäin silmän ylitse kohden takaraivoa.

http://opinnot.internetix.fi/fi/muikku2materiaalit/peruskoulu/bi/bi3/07_aistit/02?C:D=2110079&m:selres=2110079

Onko niin, että verkkokalvo reseptoreineen on ikään kuin tuo kattilan sisäpinta-ala ja lasiainen on tuossa kattilassa olevaa vettä, joka ehkä hidastaa valon nopeuden kulun sopivalle tasolle. Sitten linssisysteemi on kääntänyt kuvan vaakatasoon kuin kattilan kanneksi. Tuo kuva kulkee vaakatasossa valonsäteinä hidastavaan lasiaiseen ja samalla siroaa lasiaisesta säteitä verkkokalvon reseptoreihin. Ja lopulta kuva muodostuu.

Tämä selitysyritys saattaa olla aivan pielessä, mutta hienoa mielikuvituksen tuottamaa hypoteesia ainakin

: ) : )
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Tiedon oudoimmat tiet ja polut

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 31.07.2018 07:29

Tiedon tuottamisen, opiskelemisen, tutkimisen avulla ei jalostu itse tekijä, vaan teos eli se minkä tuo opiskelija tuottaa. Voit tutkia logiikan avulla vuosikausia aineen häviämättömyyttä ja saada aikaan auton, mutta itse rapistut tuon tutkimisen aikana ja menetät paljon.

Saat aikaan hohtavan robotin tai Cadillac, Mustang, Jaguar auton ja samalla menetät itsestäsi suuren osan.

Näin käy siinä tapauksessa, että olet perinteinen tiedemies, mutta VIELÄ ENEMMÄN SIINÄ TAPAUKSESSA ETTÄ OLET JUMALLISEN INSPIRTAATION TAI MOTIVAATION SAANUT TIEDEMIES.

Tieteen avulla voit vain jalostaa itse tiedettä tai työsi kohdetta kohden AI robottia, joka ottaa vallan, mutta ITSE ET JALOSTU TUOSSA PROSESSISSA JUURIKAAN IHMISENÄ TAI LUONTOKAPPALEENA.

Teet tieteen avulla täydellistä kloonia itsestäsi, joka jalostuu jalostumistaan sekä sitä koskeva tieto myös.

Itse sairastelet, väsyt ja menetät vapautesi. Sinusta tulee lopulta mitätön mato tai hiiri, jonka tuo tekemäsi

robotti tallaa jalkojensa alle ja sanoo: PYH, PYH! En usko luojaani enää; enkä koskaan uskonutkaan.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Yleistä tiedosta ja tieteestä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa