Onko olemassa psykopaattisia kansoja?

Informaatiotulvaan suhtautuminen sekä tieteen lähestymistavat.

Onko olemassa psykopaattisia kansoja?

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 21.07.2018 17:16

Lukiossa esitettiin ajatus, että II maailmansodan jälkeen koko Euroopan tai ehkä jopa maailman populaatio on ollut mieleltään sairastavaa. Lähinnä neuroottista.

Ongelmaa on tutkittu sangen vähän käsittääkseni, mutta vuodesta 1999 lähtien on voitu puhua ns. pahan akseleista ja jopa kokonaisista terroristikansoista sekä niiden vaikutuksesta maailmaan.

Voiko siis kokonainen kansa koostua pysykopaateista? Millaisille kansoille se voisi olla tavanomaista? Isoille, keskisuurille vai pienille? Onko kyse genettisestä ongelmasta vai kasvatusjärjestelmästä vai jonkinlaisesta henkivallan hyökkäyksestä? Vai onko kyse sotien ja muiden katastrofien jälkeisestä traumasta?

Asiasta ovat ainakin roomalais-katoliset nunnat esittäneet huomioita koskien natsisaksaa. Kerrotaan kuinka koko kansan henki muuttui yht'äkkisesti ikään kuin hurmioitui. Hitler tietenkin yritti lisätä tuota henkivallan vaikutusta loistavin tehostein.

Voidaan myös kysyä uskontojen agendoja tämän asian suhteen. Eräät uskonnot esittävät kirjoissaan suorastaan terroristista vihapuhetta muita kansoja kohtaan, uskottomia kohtaa tms. Ovatko uskonnot eräs kokonaisten kansojen mielenvikaisuutta lisäävä katalysaattori?

Jos on mahdollista, että kokonaiset kansat vaipuvat joukkopsykoosiin tai joukkoneuroosiin niin ei ole hullujenhuonetta, joka kykenisi ongelman ratkaisemaan??

Voidaankin esittää evankeliumia parodoiva sutkautus: "He lähtivät matkalle pois aivoistaan, mutta päästyään kotikaupunkiinsa he havaitsivat että heille ei löytynyt sijaa HULLUJENHUONEESTA".
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Onko olemassa psykopaattisia kansoja?

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 21.07.2018 17:19

Onko valehtelu loppujen lopuksi terveempää kuin JATKUVA TOTUUDEN PUHUMINEN, AJATTELEMINEN JA KÄYTTÄMINEN?

Tuhannet uskoivat samoin ja rakensivat Jerusalemin, Ateenan ja Rooman. Yksi ihminen ehkä vanhin uskoi toisin ja sen takia nuo kaupungit raunioituivat tai joutuivat unohduksiin. Miljoonat uskovat valheisiin ja rakentavat mielettömän määrän hyvää sillä rakkaus rakentaa kaiken.

Mutta yksi uskoi totuuteen ja oikeaan tietoon ja tuon yhden mielipide painoi lopulta vaa'assa enemmän kuin miljoonien mielipide. Noiden miljoonien työn tulos tuhoutui.

Jos uskot selkeään valehteluun niin kuulut rakkauden avulla rakentajiin. Jos kiellät valheet ja uskot totuuteen niin sun vuoksesi raunioitetaan rakentajien työn näkyvä tulos. Toki heille jää muistot ja kokemus rakennustyöstä.

Itse olen pakotettu valitsemaan totuuden. Mutta sinä et. Voit toki rakentaa tuhoa odottamaan niin paljon kuin voimillasi pystyt. Elämänkokemuksesi karttuu ja saat arvokkaita muistoja.

USA on maa, joka on selvinnyt hyvin melkein kaikista sodista. Se ei ole pahemmin raunioitunut. Siellä oli Villinä läntenä tunnettu aika, jossa myytin mukaan valehtelusta syntyi kaksintaisteluja. Totuutta on joskus ainakin pidetty pitkän tähtäimen suunnitelmana tuossa maassa. Mutta nykyisin sielläkin lienee asiat toisin??
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Onko olemassa psykopaattisia kansoja?

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 28.11.2018 11:04

Voittajat voivat kirjoittaa historian, mutta se merkitsee samalla, että heillä on vakaalla pohjalla oleva ideologia.

Lapset ovat hyvin herkkiä totuuden suhteen. Jos aikuinen tekee yhdenkin virheen sanojensa ja tekojensa yhteensopivuuden kanssa niin lapsi heti hylkää vanhempansa. Samoin jos lapsi huomaa historian kirjassa yhdenkin valheellisen sanan tai ajatuksen niin hän hylkää tuollaisen historian. Sen vuoksi voittava ideologia perustuu yleensä suurimpaan mahdolliseen totuusmäärän.

Se, että jälkikäteen tuomitaan Hitler ja Lenin on tietenkin arveluttavaa. Ja itsekin menin mukaan tuohon tuomintaan osittain. Koska en lukenut mitään Hitlerin tai Leninin omia teoksia tai heidän opetuslastensa teoksia. Nuo miehet eivät olisi saaneet vähääkään kannatusta mikäli he puhuivat omaan aikaansa suhteutettuna täyttä soopaa. Se että he saivat kannatusta merkitsee,että heidän aikalaisensa pitivät heitä totuuden puhujina.

Miksi palvon kultin omaisesti tiedettä, vaikka tiedän tiedemiesten tahallaan valehtelevan. Ja tyrkkäävän pois joukostaan sellaista ainesta valeheiden avulla joista he eivät pidä. Koska itse olen samanlainen. Se on aivan inhimillistä toimintaa. Mutta kun ajattelee sitä, että esim. islam tuomitsee täysin tieteellisen maailmankuvan ja tieteellisen uskon niin se saa ajattelemaan, että ideologiassani tiedettä kohtaan pitää olla jotakin vikaa.

Tieto on aina vajaata ja samoin kielillä puhuminen, mutta tietoa etsimällä voi kuluttaa elämänsä aivan yhtä hyvin kuin muulla tavoin. Tiedemiehet tekivät atomipommin, joka surmasi 200000 ihmistä, mutta lentokoneet ja muut aseet surmasivat monin verroin enemmän. Tiedän vain sen, että tiede on joidenkin kulttuurien mielestä väärää uskoa. Ja tiedän itse voivani vain tutkia tiedettä. Kunpi voittaa lopussa: Tiede vai tieteen kieltäjät? Kirkkoisä Augustinus sanoi, että tulee ikuinen tasapeli. Kunpikin tietää lopussa vain sen , että KAIKKI OSOITTAA KOHDEN LUOJAA. Mitään muuta ei kunpikaan saa selville.

Kyse on ajoituksesta ja ajasta. Kunpi ehtii ennen ja kuka saa asiat ensimmäisenä selville. Toinen jää nuolemaan näppejään niin kuin Cainin ja Aabelin tapauksessa ja toinen puolestaan saa ensimmäisenä selville kaiken tarpeellisen. Islam tiesi tämänkin ja erään Hadithin mukaan he hylkäsivät Koraanin kokonaan heti alusta alkaen ja valitsivat VOITTAJAN osan olevan tärkeämpi kuin Koraani eli tiede tai usko. Tärkeintä on Voittaa keinoja kaihtamatta on islamin perusoppi. Heidän ideologiansa perustuu: VOITA keinoja kaihtamatta ja niin nopeasti kuin mahdollista.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Yleistä tiedosta ja tieteestä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa