Voiko olematonta olla olemassa?

Informaatiotulvaan suhtautuminen sekä tieteen lähestymistavat.

Voiko olematonta olla olemassa?

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 21.07.2018 16:45

Ei kai. Jos tehdään sensorisen deprivaation koe henkilö näkee hallusinaatioita, mutta mikään hallusinaatiossa nähty ei auta irottamaan korvatulppia korvista.

Pilvi voi muodostaa sattumalta kuvion taivaalle, joka auttaa taiteilijaa maalaamaan tauluunsa tuon kuvion. Lumihiutale muodostaa geometrisia kuvioita mutta ne sulaa pois.

Olematon on olematon, vaikka olisi joskus ollut jopa vartin olemassa. Lasta ottaa päähän tehdä 5000 palan palapeli ja pari palaa puuttuukin laatikosta.

Jos vesi loppuu maapallolta jano koituu kohtalokkaaksi.

Eli on paikka, jossa ei ole.
On aika, jolloin ei ole.
Onko paikaton ja ajaton olemassa?

Elektronin paikkaa ei tunneta atomissa. Jos sen nopeus tunnetaan?
Jos on ajassa olematon niin omaa kuitenkin paikan.
Ja jos ei omaa paikkaa niin omaa kuitenkin ajan.

Ääretön tila ja ääretön aika suo olemattomille mahdollisuuden tulla oleviksi. Olemattomia on ääretön määrä. Olevia on äärellinen määrä.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Voiko olematonta olla olemassa?

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 21.07.2018 16:56

Onko filosofia turhaa?

Mitataanko turhuus aina ajankuluna suhteessa hyötyyn? Kalastan 5 tuntia saamatta sinttiäkään? Toisaalta syön vuodessa 20 kg sokeria ja sairastun. Siitä hyötyy kuitenkin kauppias, joten ei ollut turhaa kuin syöjälle itselleen.

Etsin hyvää musiikkia viiden vuoden ajan. Löytämättä. Ei ollut turhaa kaikille, vaan itselleni. Onko turhin turhuus, että yksikään ei hyödy, vai onko turhuus sitäkin että vain harvat hyötyvät?

Jos etsin väärästä paikasta on etsimys turha. Jälleen mittayksikkö turhuudelle on aika. Miksi ei kilomäärä kelpaa turhuuden yksiköksi? Jos yksikin hyötyy jostakin tuo jokin ei ole turhaa? Huutava vääryys?

Vain aikaa voi kulua hukkaan?
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Voiko olematonta olla olemassa?

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 21.07.2018 17:13

Päättyykö maailma siihen mihin tieto loppuu? Sinnkö maailma päättyy mistä edespäin purjehtiminen on mahdotonta?

Niin ja tavallaan menneisyyskin on hämärän peitossa niissä ajoissa, joissa ei ole kirjoitettua kieltä tai rakenettuja monumentteja. Tietenkin menneisyyttä on loisteliaasti onnistuttu kuvailemaan tieteen keinoin löydettyjen fossiiliien ja kemiallis-fysikaalisten laskelmien avulla.

Eli jos ajatellaan historiaa ja esihistoriaa niin tuo tiedon loppuminen ei ole kuitenkaan määräävä tekijä, vaan ennemmin massakerrostumien ja sedimenttien loppuminen. Jos elämästä ei jäisi merkkiäkään kerrostumiin tai jos noita kerrostumia ei muodostuisi niin tiedon loppuminen olisi ehkä merkitsevää, mutta koska elämästä jää merkit kerrostumiin niin niin kauan MAAILMA PYSYY KUIN MAA PYSYY.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Yleistä tiedosta ja tieteestä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa