Eräs hypoteettinen käsitys Gluonista

Informaatiotulvaan suhtautuminen sekä tieteen lähestymistavat.

Eräs hypoteettinen käsitys Gluonista

ViestiKirjoittaja barycz » 27.02.2019 11:25

Taas yksi päähänpinttymä Krishna tietoisuuden kirjasta löydetyn yksityiskohdan tiimoilta.

Voiko Gluoni olla todella sellainen, että se ei voi milloinkaan koskettaa yhdenkään kvarkin pintaa tai mennä kvarkin lävitse? Jos asia todella olisi niin kuinka asiaa voisi tutkia tai hahmottaa tai yksinkertaistaa?

Tiedemies, joka tuntee hiukkasfysiikkaa siihen kykenisi, mutta itse mieleeni nousi vain ajatus siitä onko protonin sisällä jonkinlainen ikiliikkuja? Seuraavassa kuvassa on kolme eri kvarkkia merkitty sinisellä lyhyellä viivalla ja niiden gluonin iskeytymisestä aiheutuvan liikkumisen jälkeinen asema punaisella lyhyellä viivalla. Lisäksi on merkitty kaksi eri suuntiin kulkevaa gluonia toinen pinkillä ja toinen vaaleansinisellä paksulla nuolella. Kuusi keltaista tähteä ovat paikkoja, joissa epäilen gluonien mahdollisesti törmäävän toisiinsa mikäli ei ole niiden liikettä jotenkin synkronisoitu tai tahdistettu.

Kuva on täysin satua ja vain yksi mahdollisuus miljoonista, että siitä sattuman kaupalla olisi hivenen totuutta mukana.

https://tapiok1.kuvat.fi/kuvat/Pictures/kvarkki.png

Alunperin minua kiinnosti värivaraus ja sen miettiminen, että jos gluoni ei saa koskettaa kvarkkia niin milloin värivaraus vaihtuu toiseksi ja sen vuoksi merkitsin nuo kuusi keltaista tähteä paikoiksi, joissa värivarauksen vaihtuminen toiseksi mielestäni olisi mahdollista.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Gluoni

Toivoin, että sattumalta olisin löytänyt KAHDEKSAN ERI PAIKKAA, JOISSA VÄRIVARAUS VOI MUUTTUA, MUTTA LÖYSIN NIITÄ VAIN KUUSI.

Eräs ajatus on, että mikäli gluoni ei saa koskea kvarkkiin niin lähestyessään kvarkkia sen pitää saada aikaan kvarkissa liikkuminen sivuun tai poispäin omalta paikaltaan jolloin vahva vuorovaikutus voimistuu huomattavasti ja kvarkki ponnahtaa takaisinpäin sivulle tai eteenpäin vahvan vuorovaikutuksen takia.

Mulle ei siis ole uskon asia se, että gluoni ei voi koskea kvarkkiin, vaan se on ajatus jonka löysin rivien välistä lukien ja sovitellen sanoja toisiinsa Krishna tietoisuuden kirjasta. Pidän sitä hypoteesinä ja päähänpinttymänä, josta on vaikea luopua tosin edes vahvojen vastakkaisten todistelujen sattuessa mahdollisesti silmiini joskus. Mun on vain pakko mielestäni jotakin yrittää käsittää hiukkasfysiikasta ja ETENKIN KUVINA EIKÄ NIINKÄÄN MATEMATIIKKANA.

Jos jollakulla on tähdellistä tietoa GLUONEISTA ja niiden käyttäytymisestä protonin sisällä tai kvarkki-gluoni plasmassa niin olisi mukava saada pari vihjettä tai linkkiä? Myös kiinnostaa mielipiteet siitä voiko jokin Nanomaailman ilmiö esim. Grafeenin suprajohtavuus johtua kvarkeista tai gluoneista huolimatta siitä, että suprajohtavuus on elektronien juttua. Onko atomin ydin täysin erillään elektroneista vai onko jotakin yhteispeliä mahdollisesti olemassa? Kun puhutaan suprajohtavasta aineesta niin liittykö se aina aineeseen, joka omaa molempia sekä protoneita että elektroneja, vai onko mahdollista kuvitella, että jokin pelkästään elektroneista koostuva virta on suprajohtavaa ilman että lähellä olisi lainkaan protoneita?
barycz
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
 
Viestit: 97
Liittynyt: 10.05.2018 21:34

Paluu Yleistä tiedosta ja tieteestä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron