Maya kalenteri ja maailmaloppu 2012

Informaatiotulvaan suhtautuminen sekä tieteen lähestymistavat.

Maya kalenteri ja maailmaloppu 2012

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 10.10.2018 14:13

Rauhaa!

Tutkin Stellarium ohjelmalla, jonka saa imuroitua esim. Valo Cd sivustolta onko vuoden 3114 eKr elokuun ja 2012 joulukuun tähtitaivaan merkeissä yhtäläisyyksiä. Löytyi seuraava yhteys: Saturnus planeetan ja Mars Planeetan konjuktio Neitysyen tähdistössä samalla seudulla Neitsyttä. Sekä myös Uranus on molempina ajanjaksoina Kalojen tähdistössä.

Saturnus oli Mayojen kielellä Talo ja Mars Kuolema. Saturnuksen ja Marsin konjuktio saattoi siis merkitä, että talo tuhoutuu. Kyseessä oleva talo ei välttämättä ole maailma, vaan se voi olla mikä tahansa: suku, heimo, kansa, maa, kieli yms.

Yksi baktun on 394 vuotta ja kun seurasin Saturnuksen ja Marsin liikkeitä vuodesta 3114 eKr vuoteen 2012. 394 vuoden välein ilmeni seuraavaa:

Saturnus tähtitaivaalla

eKr
3114 Neitsyt
2720 Vesimies/Kauris
2326 Kaksoset
1932 Skorpioni/Vaaka
1538 Kalat
1144 Leijona/Neitsyt
750 Jousimies
356 Härkä

jKr
38 Neitsyt
432 Vesimies/Kauris
826 Kaksoset/Krapu
1220 Skorpioni/Vaaka
1614 Kalat
2008/2012 Leijona/Neitsyt

Matka jatkuu ilmeisesti taas Jousimieheen ja Härkään. Tässä on ilmeisesti selvä syli Saturnuksella. Se kulkee aina 8 baktunissa 8 tähdistön läpi.

Voi siis olla, että astrologinen tähtitaivaan seuranta yhdistettynä Mayojen kielitieteeseen näyttäisi viittaavan siihen, että jokin talo tms. tuhoutuu juuri tämän baktunin lopussa. Kyse on tietenkin harrastuksesta tulkita tähtitaivasta ja kielitiedettä astrologisesti eikä niinkään varmalla pohjalla oleva ennustus.

Luulen, että on vahvaa liioittelua ilmassa, jos väitetään että maailmanloppu on Mayojen mielessä ollut.

Rauhaa!

Rauhaa!

LIKE on kustantanut käännöksen Maya-intiaanien kansalliseepoksesta Popol Vuh. Siinä mainitaan yhdeksän Suurta taloa. Englanninkielinen pdf-käännös löytyy myös Popol Vuh teoksesta, jos Googlella etsii.

Sain teoksesta sen kuvan, että ensimmäinen näistä Suurista taloista viittaa Mormoneihin ja heidän tuloonsa Amerikkaan. Eli Talo nimeltään Ahau-Galel. Siksi itse aloitan laskemisen vasta toisesta suuresta talosta, jonka olen merkinnyt alla ensimmäiseksi Suureksi taloksi. Koska tuo toinen Suuri talo ja sen jälkeiset Suuret talot kuvastavat amerikan alkuperäiskulttuureja, jotka saivat vaikutteita mormoneilta.

0. Ahau-Galel

1. (2.) Ahau-Ahtzic-Vinac
2. (3.) Ahau-Galel-Camha
3. (4.) Nima-Camha
4. (5.) Uchuch-Camha
5. (6.) Nim-Chocoh-Nihaib
6. (7.) Ahau-Avilix
7. (8.) Yocolatam
8. (9.) Nima-Lolmet-Ycoltux

Popol Vuh: sivu 169.

Tässä olisi siis ilmeinen kahdeksan baktunin kierto eikä kolmentoista niin kuin väitetään. Vuonna 2012 Saturnus ja Mars kohtaavat Leijona/Neitsyt tähdistöjen tienoilla. Vuonna 2008/2012 ollaan kuudennen baktunin kohdalla kahdeksan baktunin kiertoa. Ja kuudes Suuri talo on siis nimeltä Ahau-Avilix. Tuo Avilix sana esiintyy usein Popol Vuh teoksessa. Tuskin jaksan lukea tuota teosta uudestaan seuraten kyseisen Avilix-sanan esiintymistä.

Mutta kun en jaksa asiaa tutkia, voin vain arvailla eri mahdollisuuksia. Pyhän Malakiaan paaviluettelo ennustaa, että Roomassa tapahtuu jokin mullistus seuraavan paavin aikana. Avilix = Ave-li-x. Ave sana viittaa latinankielen Terve, sanaan. Eli terve-valo-minä. Li = li-ght = light, x=ich.

Monia muitakin mahdollisuuksia voi arvailla, jos ei haluu tutkia. Jos raamattua muistelee niin mieleen tulee erään profetian kirjan Niilin kuivuminen ja Egyptiläisten joutuminen maanpakoon kaikkien kansojen sekaan. Suuri talo sanahan on sama kuin Faarao opetettiin koulun historian tunnilla. Eli nämä Amerikan mormoneista alkaneet Suuret talot voivat kuvastaa myös eri Faaroita. Jne.

Mikä itseäni lähinnä huolestuttaa maailmanlopun kannalta on hapen väheneminen. Olen kuullut mielessäni mielikuvituksellisen teorian, että Tsernobylin ydinvoimalan reaktio olisi vielä käynnissä ja se söisi kaiken hapen ilmakehästä. Kuullostaa sadulta, vaikka on totta, että erään toisen seikan vuoksi happi vähenee. Kun eletään eri ajoissa ja kun kolmas taivas on laskeutunut lähelle maata kuluttavat nuo seikat ilmakehän happea myös. Ehkä?

Itse vastaan tuohon Tsernobyl ongelmaan ja ydinjäteongelmaan, että Luukkaan evankeliumin ensimmäisen luvun aivan lopussa sanotaan, että tulee Ufo-miehiä, joilla on tarvittavat taidot ydinjätteen ja ydinvoiman tekemiseksi vaarattomaksi. Kai?

Rauhaa!

Lisäys: 4. tammikuuta 2012

Erään Yhdysvaltalaisen blogin ja keskustelufoorumin kautta olen saanut paljon tietoa islamin eskatologian odottamasta Mahdista sekä viljapeltokuvioista (crop circles).

viljapeltokuvioita on ilmaantunut maissipeltoihin Englannin Wiltshiressä, Avebury nimisen paikan lähistöllä vuodesta 1978 alkaen. Maissi ja Avebury nimi tuntuisi jossain määrin viittaavan Maya-intiaanien ennustuksiin (Avilix). Asiasta voisi kirjoittaa paljonkin, mutta se vain sekottaisi ajatuksen kulkua.

Jos asiasta esittäisi tärkeimmän seikan niin se olisi luultavasti se, että tämä vuosi 2012 tullee olemaan merkittävä sittenkin. Ei ehkä niin merkittävä kuin annetaan ymmärtää, mutta eteläisen pallonpuoliskon kannalta sekä itäisen pallonpuoliskon kannalta luultavasti kuitenkin merkittävin miesmuistiin.

On kuitenkin luultavasti olemassa myös niitä Nooan ajan ja Lootin ajan asukkaita, jotka eivät huomaa mitään muutosta tapahtuneen mihinkään suuntaan. Heidän elämänsä jatkuu ennallaan maailman myrskyjen läpi vuodesta vuoteen.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Paluu Yleistä tiedosta ja tieteestä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron