Yhteiskunta on bussilinja jolla ei ole päätepistettä

Vitsit ja sananlaskut sekä tarinat.

Yhteiskunta on bussilinja jolla ei ole päätepistettä

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 30.07.2018 11:54

Tuli mieleeni, että kaupungissa on tuhansia ihmisiä, joihin minulla ei ole mitää suhdetta. On korkeintaa ehkä noin tusinan kertaa kuljettu toistemme ohitse. Mutta silti on paljon yhteistä saman kaupungin asukkailla. He katselevat samoja televisio-ohjelmia, lukevat samoja sanomalehtiä ja käyvät samoissa kaupoissa ja kirjastossa. Sitten on koulut, kirkot, armeija yms. Mutta onko kaikella tällä mitään päämäärää; vai onko se vain tie vailla päätepistettä, jolla kuljetaan kuolemaan asti.

Uskonnot pyrkivät luomaan yhteisen päämäärän kaikille: Paratiisi, taivas, jälleensyntyminen, uusi maailma jne. Keinoja luoda yhteinen päämäärä ovat mm. pitkäaikaisten ihmissuhteiden solmiminen ventovieraiden ihmisten kanssa. Sitten joukolla luodaan mielikuva tuosta yhteisestä päämäärästä ja jotta siitä ei syntyisi eriäviä ajatuksia vaaditaan kaikkia keskittämään mielensä vain yhteen kulttihahmoon, yhteisiin symboleihin tms.

Jos yhteiskunta ja uskonto sekä mielen kontrollointi ovat tänä päivänä näin heikoissa kantimissa niin luulisin, että ne tullaan hylkäämään jonakin päivänä parempien unelmien tai totuudellisempien pyrkimysten tieltä. Yhteiskunta on vailla päämäärää oleva koneisto, joka pyrkii luomaan yhteisen viitekehyksen eli kultuurin jokaiselle saman alueen asukkaalle. Uskontojen luoma päämäärä on epämääräinen ja vaatii mielen toimintojen mm. ajatusten orjuuttamista täysin. Jos on paljon eriäviä näkemyksiä tuosta päämäärästä niin sitä ei sallita.

Hieman ihmetyttää USA:n touhu kun on luotu jo Jedipedia ja Star Wars Sci-Fiin perustuva yhteiskunta ja päämäärä unelma. Niin heikoissa kantimissa on nyky-yhteiskunta ja uskonto, että jopa STAR WARS tuntuu monesta mielenkiintoisemmalta vaihtoehdolta.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Yhteiskunta on bussilinja jolla ei ole päätepistettä

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 30.07.2018 11:54

Kuinka ihanan pehmeältä tuntuikaan lakana aamulla kun heräsin. Elääkö tuo lakana kun kerran on kasviskuitua. Ja ymmärtääkö se sinua enemmän kuin toinen ihminen. Ainakin se ymmärtää olla pehmeä, lämmin ja hyödyllinen.

Miksi oikeastaan etsiä ymmärrystä tosilta ihmisiltä tai jumalilta. Kaksi ihmistä tapaavat toisensa satunnaisesti kaupungin kauduilla ja erkanevat toisistaan lopullisesti. He eivät enää kohtaa. Sitä vähemmän he tapaavat toisiaan edes satunnaisesti mitä ENEMMÄN HE OVAT EROSSA TULEVAISUUDESSA TOISISTAAN PÄÄMÄÄRÄNSÄ SUHTEEN.

Kaksi ihmistä ovat kuin yö ja päivä, kuin eri universiumit, vailla mahdollisuutta ymmärtää toisiaan. Enemmän lakana sinua ymmärtää, joka on luonasi kymmeniä vuosia päivittäin, kuin toinen ihminen, jonka sattumalta kohtaat. Väitän tässä, että sitä vähemmän kaksi ihmistä voi ymmärtää toisiaan ja olla samanlaisia mitä erilaisempi on heidän päämääränsä ja elämän taipaleensa loppu.

He ovat menossa ja matkalla täysin eri paikkaan. Sen vuoksi he eivät kohdatessaan ymmärrä toisiaan. Heidän loppunsa sanelee sen millaisia he ovat tänä päivänä ja sen ymmärtävätkö he toisiaan.

Yhteiskunta ja uskonto pyrkivät sekoittamaan tätä pakkaa. Ne pyrkivät luomaan illuusioita yhteisestä kulttuurista ja yhteisestä loppuratkaisusta. Ne tarjovat tilaisuuksia erilaisille henkilöille tutustua pitkäaikaisesti toisiinsa sekä unelmoida yhteisestä päämäärästä. Mutta mun mielestäni tuo on liian orjuuttavaa sekä amatöörimäistä. Pitääkö kaikki perustua tuhansien vuosien takaisiin oppeihin ja kirjoihin, vaikka ihmiset ovat tänä päivänä erilaisten ongelmien kanssa kasvotusten. Ja pitääkö olla niin monia kilpailevia kultuureja, kieliä ja uskontoja?
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Huumori

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa