Kirjojen asema maailmassa oikeutetun suuri

Ei niinkään luetut teokset, vaan ideat uusiksi kirjoiksi.

Kirjojen asema maailmassa oikeutetun suuri

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 12.05.2018 10:45

Ehkä kyse onkin siitä, että ihmisen omien aivojen kapasiteetti on rajallinen. Esimerkiksi muisti voi olla heikko ja kyky opiskella vieraita kieliä rajoittunut. Kirja lienee ainoa keino, joka kykenee olemaan varamuistina sekä toimimaan tehokkaana tiedon välityksen metodina.

Hengen vuodatus on hieno asia ja hengen avulla voi tietoa saada paljon aikaan, mutta kaikki se katoaa ilman kirjoja taivaan tuuliin. Pyhän hengen toimintaa tukee paljon kirjojen olemassaolo.

Onhan muitakin keinoja kokeiltu. Esim. Buddhalaiset ja suomalaisten Kalevalakin kulkivat runolaulannan tms. välityksellä sangen pitkäänkin, mutta lopulta piti tehdä niistäkin kirjat.

Ihmisen aivot, aistit yms. eivät ole kovin kaksiset. Ne perustunevat jonkinlaiseen vähimmän vaikutuksen periaatteeseen. Esimerkiksi näköaistin resoluutio on heikko. Ihminen ei käsittääkseni näe muotoja, vaan värit ja kirkkauden vaihtelut. Noista värien ja kirkkauden vaihteluista sitten luodaan aivoissa kuva ympäristöstä. Jos näköaistia voisi kehua suureksi niin ihmisen pitäsi nähdä kynttilän liekin edessä lentävät yksittäiset kaasuatomitkin tai nähdä selkeällä säällä Jupiter planeetan kuihin asti.

Ihminen on suunniteltu toimimaan jatkuvassa vaihtuvassa tieto ja aistinkokemusvirrassa eikä suinkaan muistamaan asioita.
tapiok1
Tienraivaaja
Tienraivaaja
 
Viestit: 295
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Paluu Kirjat etenkin SCI FI

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron