Herran Henkikö siivittää kirjallisuuttta huippuunsa

Ei niinkään luetut teokset, vaan ideat uusiksi kirjoiksi.

Herran Henkikö siivittää kirjallisuuttta huippuunsa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 12.05.2018 10:17

Johdatuksessa olen osunut seuraaviin tietoihin. Askeesi äärimmäinen johtaa Herran Hengen kiivauteen siinä määrin, että se saa erittäin paljon aikaan. Ehkä kuuluisat kirjailijat ovat harjoittaneet askeesia edellisessä elämässään tai jopa olemassa olevassa elämässään. Myös on kaiketi niin, että Herran Henki on kykenevä jopa lukemaan pyhän hengen sydämen ajatuksia. En tiedä asiasta mitään varmaa, mutta koska itse pyrin kirjailijaksi niin eräs rajoittava tekijä saattaa olla, että minulla ei ole sellaista henkeä, joka siivittää kirjallisuudessa huippusuorituksiin. Toki varmasti on olemassa muitakin teitä tehdä hyvää kirjallisuutta. Esimerkiksi Hadithin mukaan Koraania lukemalla saa mestaruutta kirjoittaa muodoltaan moitteetonta kirjallisuutta.


Lueskelin vanhaa tietosanakirjaa ja ihmettelin kuinka 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa kirjoitettiin tuosta vain kirjoja niin paljon tiedemiesten toimesta.
Mutta silloin ei ollut autoja, puhelinta, sähköä, polkupyöriä, rautateitä tms. Oli vain hevosia, härkiä ja rauhallista maaseutua. Aika kului varmasti hitaammin kuin nykyisin sekä ympäristö oli rauhaisa ja meluton. Tietoa oli niin vähän, että he olivat esikoisasemassa lähtiessään valloittamaan maailman valkoisia läikkiä kartalla.

Jos nyt näissä nykyisissä olosuhteissa jouduttaisiin lähtemään luomaan jotakin suurta niin siihen ei enää kyettäisi, koska ympäristö, koneet, laitteet yms. ovat tyystin valloittaneet kaiken ja ihmisellä ei ole enää sellaista pontta ja ympäristöä kuin ennen.

Vain kerran historiassa on ollut aika, jolloin oli mahdollista suuriin seikkailuihin. Nykylähtökohdista käsin on mahdotonta luoda mitään todella suurta tai miljoonia kirjoja, joiden aihepiiri olisi tuore ja neitseellinen. Olemme vääjäämättä luoneet ympärillemme vankilan tekniikan ja politiikan keinoin niin, että kuljemme kohti sci-fi kirjojen kuvaamaa "utopiaa" lentävine autoineen yms. megapoliksineen. Yhä suurempaan ja suurempaan vankeuteen ja uusiin lähtötasoihin, joista on mahdoton ponnistaa kuin vain yhteen suuntaan. Vapausasteita oli ennen viisi, mutta nyt enää yksi tai kaksi.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 638
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Paluu Kirjat etenkin SCI FI

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa