Geenit säätelevät eettisyyden ja esteettisyyden

Miten pysyä terveenä ja elää pitkään.

Geenit säätelevät eettisyyden ja esteettisyyden

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 08:47

Tässä erään naispuolisen henkilön arvelu, jonka sivukorvalla kuulin. Puolta miehistä kiinnostaa vain viina ja toista puolta vain naiset. Tosiasia on, että on havaittu noin 50 prosentilla olevan geeni, joka altistaa alkoholille. Mutta tuo geeni, joka altistaa naiskauneudelle on vielä kaiketi paikallistamatta. Sen kantajia pitäisi myös olla noin 50 prosenttia väestöstä.

Yleensä suoritetaan kouluopetuksessa kahtiajako: Etiikka (Moraali) tai Estetiikka (Kauneus). Voiko siis olla niin, että nuo, jotka ovat kiinnostuneet alkoholista ovat myös enemmän kiinnostuneet Etiikasta kuin ne, jotka palvovat naiskauneutta eli Estetiikkaa?

Tämän tyyppisiä käytännön kokemukseen perustuvia käytännön elämän hypoteeseja silloin tällöin kuulee.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Geenit säätelevät eettisyyden ja esteettisyyden

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:15

"Tiivistettynä Harris ajattelee että tieteellinen realismi sisältää etiikan ja meistä tulee koko ajan moraalisempia, kun taas Peterson sanoo, että ihminen on aina ollut moraalinen, mutta säännöt muuttuvat."

Työharjoittelussa oli tyttö, joka sanoi, että ei ole koskaan tavannut kuin vain kahden tyyppisiä miehiä: Yhtä kiinnostaa vain naiset ja toista kiinnostaa vain alkoholi.

Naapurini puolestaan kuuluu noihin, joita alkoholi kiinnostaa ja hän on selkeästi eettinen, korkeat periaatteet omaava.

Itseäni kiinnostaa vain naiset enkä omaa minkäänlaista etiikkaa tai periaatetta, vain mielihyvä ja estetiikka ohjaavat toimiani.

Vielä kun tiede on ratkaissut sen, että puolella ihmisistä on geeni joka tekee alkoholille persoksi ja puolella ei tuota geeniä ole on helppo vetää johtopäätöksiä esim.:

1. Harris on oikeassa osittain. Meistä tosin tulee koko ajan moraalisempia ja eettisempiä, mutta myös "juoppoja", jotka saattavat suuttuessaan tehdä mitä vain.

2. Puolet on eettisiä ihmisiä ja puolet on esteettisiä ihmisiä.

3. Säännöt muuttuvat, koska eettiset ihmiset ovat "juoppoja", jotka menettävät kontrollin juodessaan.

4. Suurin osa niistä, jotka menevät naimisiin ja lisääntyvät ovat eettisiä ihmisiä. Sen vuoksi lopulta eettisyys vie voiton.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Terveysvinkit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron