Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen logiikkaa

Jos ÄO on 115-120 on mielikuvitus vahvuutena mikäli oikein olen havainnut. Onko mielikuvituksella mitään annettavaa tieteelle paitsi eräänlaista taikauskoa?

Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen logiikkaa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:19

Vaihteeksi oma havainto eikä vain kirjoista poimittu idea. Söin jonkin ruokalajin tuotteen, joka oli kirpeä, mutta, josta kirpeys häviää tai vähenee muutaman kuukauden kuluessa. Esim. Kreikkalaiset appellsiinit ova kirpeitä ja luulen tuon kirpeyden jotuvan siitä, että ne kasvavat vuoristossa. Israelilainen appelsiini on puolestaan hapan, Egyptiläinen appelsiini on emäksinen ja Marokkolainen appellsiini on makea.

Tulin ajatelleeksi, että onko mahdollisesti ollut niin, että vuoristoissa on jokin tekijä, joka aiheuttaa kirpeyttä ja onko aikojen kuluessa tuo kirpeys huuhtoutunut meriin niin, että merien kirpeystaso on noussut ja vuoristojen kirpeystaso laskenut. Jos esimerkiksi ajatellaan aikaa miljoonia vuosia sitten on vuoristojen kirpeystaso ollut mahdollisesti huomattavan korkea kun taas puolestaan merien kirpeystaso on ollut mahdollisimman matala.

Tekijä, joka aiheuttaa kirpeyden jonkin ruokatuotteen makuun on ajatusteni kohteena tällä hetkellä. Teitä ei ehkä kiinnosta näin alkeelliset asiat, mutta maasta se pienikin ponnistaa. Ehkä tuntuu, että tämä on Jippo lehden tasoa tai kuuluu sarjaan pikku kotikemistit, mutta mahtavaa on itselleni päästä ajattelemaan eri ruokatuotteiden ominaisuuksia kemian kannalta ja mahdollisesti myös linkittää kemian tuntemukseen geologia ja avaruuden asteroidien kemiallinen koostumus.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen logiikkaa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:24

Menneisyys on tulevaisuudesta käsin säädelty? Se, että dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon johtuu meistä itsestämme. Käytämme öljyä, joka on sitä biologista ainesta, josta dinosaurusten ajan biosfääri koostui. Kun käytämme öljyn niin menneisyydessä tuo dinosaurusten biosfääri tuhoutuu.

Meistä noin 30 miljoonaa vuotta eteenpäin on aika, jossa elää rotu, joka käyttää meidän aikamme maakerroksia omiin tarkoituksiinsa. Tuo rotu tutkiin tätä aikaa ja avaa raunioita ja kumpuja, jotka ovat meidän tuottamaamme.

Tuon kaukaisen rodun henki vaikuttaa aikaamme ja pakottaa meidät toimimaan mielettömästi. Amazonin sademetsä on tuhotttava, koska se on öljyä 30 miljoonan vuoden kuluttua, jota tuo kaukainen rotu poraa. Meret on liattava ja tuhottava, koska 30 miljoonan vuoden kuluttua ei enää ole meriä, vaan merenpohjia käytetään muuhun tarkoitukseen.

Kaatopaikat ovat täytettävä roinalla, koska tuo tulevaisuuden rotu tahtoo arkeologisesti tutkia niitä ja toivoo koko ajan lisää todisteita ajastamme. Siksi tuon toiveen hengen vaikutuksesta jätämme kaatopaikat täyteen törkyä.

Mielettömyyden ja sekasorron henki, joka ajassamme vaikuttaa on peräisin joko läheltä tuhansien vuosien päästä tulevaisuudesta tai sitten jopa 30 miljoonan vuoden päästä tulevaisuudesta. Tuo tulevaisuus syyttää meitä tuhalareiksi ja saastuttajiksi, mutta tuo tuleva sukupolvi on itse aiheuttanut sen mitä me olemme.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen logiikkaa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:25

Miksi lopuksi maailmankaikkeus palaa tuhkaksi niin, että jopa alkuaineet sulavat?

Entä jos on olemassa rinnakkaisuniversiumi, joka tarvitsee jotakin tästä universiumista ja on oppinut käyttämään muita universiumeja hyväkseen. Entä jos tämä meidän universiumme poltetaan rinnakkaisuniversiumista käsin tuhkaksi ja täältä imetään vain henki tuohon toiseen universiumiin. He saattavat kuvitella, että vain henki on tärkeä eikä liha mitään auta. He käyttävät ehkä henkeä meidän universiumme oman universiuminsa rakennusaineena.

Siinä tapauksessa tämä universiumi jää tulimereksi, josta imetään henkeä säädellysti tai säätelemättä tuohon toiseen universiumiin. Voi olla niinkin, että universiumistamme tehdään uuni tai energialaitos tuon toisen universiumin tarpeisiin.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen logiikkaa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:27

Silmiin sattui langanpätkä, joka tarttuessa liikkui oudosti ehkä sähköisyydestä johtuen.

Mietin viipaleiksi leikeltyä maailmaa, langanpätkämaailmaa; lisääntyykö maailman sähköisyyden määrä, jos kappaleet kaikki on kuin langanpätkiä?

Onko suurten kappaleiden maailma täysin sähkötön?

Ajattele kultaharkkoa ja miekkaa kädessä. Näe miekan hakkaavan kultaharkon miljardiin sliceen. Mieti tuon vaikutusta sähkövarauksen kannalta.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen logiikkaa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:29

Jos kyetään kaksi sm aaltoa rinnakkain laittamaan yhteistyöhön toimimaan parittain niin mitä mahdollisuuksia avautuu?

Intiasta Bengalin muslimihallitsijalle osoitetusta vertauskuvasta poimittu ajatus. Ei välttämättä oikea tulkinta.

Esim. Jos dvd levyä lukee kaksi rinnakkaista sädettä onko siitä hyötyä? Tai ylipäänsä tiedonsiirrossa?

Voiko esim. Valoaalto olla kaksinkertainen? Niin, että olisi samalla nopeudella samaan suuntaan kulkeva fotonipari? Vrt. Epätarkkuusperiaate?
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen logiikkaa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:31

Pimeä huone, tietokoneen kuvaruutu tuo ihmeellistä valoa. Millä hinnalla? Pitää hajottaa kaikki ympärillä oleva, jotta saa sähköenergiaa kuvaan.

Mutta.... Hetkinen. Eikö energia lisäänny kun massa kasvaa eikä suinkaan silloin kun se vähenee????

E= mc2

Jos massa vähenee, hajoaa syntyy energiaa on tosiasia. Kaava väittää päinvastaista. Ainoa selitys on, että massa on negatiivista sillä....

M = 20 E= 1800
M = 40 E = 3600

Massa voi vähetä miinus 20:stä miinus 40:een ja energia silloin kasvaa oikealla tavalla. Mutta massa ei voi lisääntyä silloin kun syntyy energiaa. Silloin massa vähenee?

E = -mc2
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen logiikkaa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:45

Pelasin tänään biljardia ja ajattelin laittaa kaksi palloa peräkanaa sukkaan. Eli yritin ratsastaa siten, että menisi kaksi palloa peräkanaa sukkaan. Mutta kuinka ollakaan se pallo, jolla ratsastin ei suostunutkaan enää menemään eteenpäin osuessaan toiseen palloon, vaan pysähtyi kuin seinään paikalleen. Tuo toinen pallo tietenkin meni sovinnolla sukkaan.

Onko tuossa kyse inertiasta. Lyön valkoisella pallolla sinistä palloa, joka osuu vihreään palloon. Vihreä menee sukkaan, mutta sininen pysähtyy paikoilleen osuttuaan vihreään palloon.

Miksi en saa sekä sinistä ja vihreää, molempia palloja menemään kerralla sukkaan? Onko tuolla havainnolla analogisia ilmiöitä muualla luonnossa tai tekniikassa?
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen logiikkaa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:46

Oli tuoppi, johon kaadoin tölkistä olutta hilaten tölkkiä yhä vain korkeammalle tuopin suuaukon yläpuolella. Huomasin, että mitä korkeammalle nostin tölkin niin sitä vaikeampi oli alas valuvan oluen osuminen tuopin suuaukon kohdalle. Sen sijaan meinasi olutta mennä ohitse tuopin suun. Mihin tämä perustuu? Ja mitä kaikkia analogioita havainnolla voi olla?

Miksi on vaikea osua kaukana olevaan biljardipalloon, mutta lähellä olevaan palloon osuu helposti? Voiko kyseeseen tulla jopa maapallon akselinsa ympäri pyörimisen hurja nopeus?

Vai pieneneekö tuon tuopin suuaukko suhteessa oluttölkin korkeuteen jollakin tavoin matemaattisesti laskettavissa olevalla tavalla? Todella ihmettelen asiaa. Minkä vuoksi kykenen kahden metrin korkeudelta pudottamaan koripallon sukkaan, mutta jos yritän samaa kymmenen metrin korkeudelta niin pallo menee ohi sukan useissa tapauksissa?
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen logiikkaa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 19:50

Tietoisuus ei toimi oikealla teholla päiväsaikaan jolloin miljoonan ihmiset ajattelevat ja liikkuvat yhtä aikaa. Tai sitten tuo vähennys tietoisuuden tehossa johtuu auringosta jollakin salatulla tavalla.
Vain valvomalla öitä alkaa yön hiljaisuudessa tietoisuus olla terässä. Öisin mieleen tulevat kaikki parhaat ajatukset.
Itse en juurikaan kykene ajattelemaan tai kirjoittamaan mitään järkevää päivän melussa, ajatusten ristitulessa ja kaikenlaisessa hyörinässä. Mutta öisin herään usein kello 1.00 tai 3.00 ja alan miettiä asioita ja kirjoittaa asioita ylös. Silloin on hiljaista kun muut nukkuvat.

Vaikka aistit toimivat hereillä ollessa niin ei ole sanottua, että ne KAIKISSA MAHDOLLISISSA OLOSUHTEISSA TOIMISIVAT YHTÄ TEHOKKAASTI TIETOISUUDEN KANNALTA. Itselleni päiväsaika on täysin hukkaan heitettyä aikaa. Kuljen kuin transsissa aamusta iltaan ja vasta yöllä alkaa toimia tehokkaasti tietoisuus.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Uutta Metafysiikkaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron