Lämmön tai valon johtuminen mystisesti ympäristöön

Jos ÄO on 115-120 on mielikuvitus vahvuutena mikäli oikein olen havainnut. Onko mielikuvituksella mitään annettavaa tieteelle paitsi eräänlaista taikauskoa?

Lämmön tai valon johtuminen mystisesti ympäristöön

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 08:51

Outo kokemus tänä aamuna. Oli kuin kehoni lämpö olisi siirtynyt pussilakanaan jollakin konstilla.

Heräsin kylmissäni. Kädet olivat karvat pysytyssä ja kananlihalla. Sen sijaan pian huomasin, että pussilakana, joka toimitti peiton virkaa hohkasi lämpöä. Oliko lämpö siirtynyt kehostani jotenkin atomitasolla pussilakanaan?

Yö oli sateinen ja heinäkuun 3. viikko oli tuonut jo sen verran pimeyttä yöhön, että ulkolämpötila oli romahtanut äkisti ainakin muutaman asteen. Nukuin selälläni ja pussilakana oli kiertynyt vartaloni ympärille.

Ei tämä tietenkään mikään kovin kummoinen havainto ole, mutta sen verran kuitenkin kiinnitti huomiotani tuo pussilakanan oudon kuuma lämpötila ja oman kehon täydellinen kylmyys: Vapina, karvat pystyssä ja iho kananlihalla, että tahdoin jakaa tämänkin kokemuksen. Taitaa olla taas "henkimaailman juttuja", trollausta tai muuten vain "kinkkinen" juttu? : )

18.7.2016 tapahtunut kokemus.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Lämmön tai valon johtuminen mystisesti ympäristöön

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:38

Tänään helmikuun 23. 2018 ankara pakkaspäivä ja lämpötila heittelehtii sekä muutama pilvi meni auringon editse. Samanlainen ilmiö kuin tuo lämmön siirtyminen kehosta pussilakanaan oli valon siirtyminen auringosta pilviverhoon niin, että aurinkoa saattoi katsoa suoraan päin paljain silmin.

Eli mitä nämä siirtymät oikein ovat. Kehon lämpötila saattaa melkein kokonaisuudessaan siirtyä pussilakanaan ja auringon valon kirkkaus saattaa melkein kokonaisuudesssaan siirtyä pilviin.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Lämmön tai valon johtuminen mystisesti ympäristöön

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 17.05.2018 06:02

Tuli mieleeni ajatus siitä, että onko valon määrä luonnossa jotenkin vakio. Kun taas kuumuus eli lämpötila voi lisääntyä ja kasvaa. Myös pimeyden määrä voi kasvaa esim. kun tulee synkkä pilviverho, joka peittää auringon. Aurinko voi lähettää valoa vain vakiomäärän, mutta kuumuutta miten paljon tahansa? Mitä se käytännössä merkitsee?

Miksi olisi jokin 500-600 nanometrin aaltoalue jollakin tavalla erityisen vakaa ja maximaalinen. Ja minkä vuoksi infrared ja ultravioletti eli polttavat säteet voivat lisääntyä suurella intesiteetillä. Johtuuko lämpövaikutus siitä, että niin lyhytaaltoinen kuin pitkäaaltoinenkin tuottaa lämpövaikutuksen eli olisi molemmat ääripäät sellaisia. Vai johtuuko kuumuus siitä, että se pinta tai esine johon lämpö osuu alkaa itsestään säteillä lisää ja luovuttaa puolestaan omaa energiaansa ympäristöön.

Stimuloiko nuo lämpösäteiden aallonpituudet niitä aineita ja esineitä, joihin ne koskevat. Jos niin on niin auringon ei voida sanoa tuottavan lämpöä kovin paljoa, vaan sen säteily stimuloi esineitä tuottamaan lämpöä.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Lämmön tai valon johtuminen mystisesti ympäristöön

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 17.05.2018 06:12

Tuli mieleeni eräs havainto, joka saattaa olla metafyysinen oletus vailla totuuden häivää. Jos jossakin maapallon pinnan yläpuolella korkealla on kylmää niin silloin auringon valon tai lämmittävän vaikutuksen määrään tarvitaan huomattavaa lisäystä. Mutta jos alavilla paikoilla on kylmää niin tuollainen kylmyys ei saa aikaan auringon lämmön tuotannossa piikiä tai lisäystä.

Eli väitän mitä lähempänä auringon pintaa on kylmyyttä tai jäätä niin sitä tehokkaamin aurinko tekee työtä sulattaakseen tuollaisen jään. Sen sijaan silloin kun jää on kaukana auringosta auringon säteilytehon voima hiipuu.

Entä sitten kun auringon lämpötila nousee niin sen magneettikenttä puolestaan laajenee. Miten käy jos magneettikenttä supistuu? Merkitseekö se auringon kylmenemistä.
Nämä pohdiskelut ja hämmästyksen aiheet ovat pelkkiä spekulaatioita.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Uutta Metafysiikkaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa