Evoluutiota ohjaavista tekijöistä

Jos ÄO on 115-120 on mielikuvitus vahvuutena mikäli oikein olen havainnut. Onko mielikuvituksella mitään annettavaa tieteelle paitsi eräänlaista taikauskoa?

Evoluutiota ohjaavista tekijöistä

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 12.05.2018 10:22

Oli aika jolloin evoluutio näytti johtavan kehityksen hirviöihin eli dinosauruksiin eikä suinkaan niitä lempeämpään ihmiseen. Onko evoluution päämäärähakuisuuteen vaikuttava voima, joka muutti evoluution päämäärän kohden lempeämpää luontoa hirviöiden asemesta lähtöisin evoluutiovoimista itsestään, alienien peliin puuttumisesta vai Jumalan hengestä, jota pidetään lempeyden ja pitkämielisyyden perikuvana?

Jos evoluutio saisi vapaasti etsiä päämääriään niin eikö se kulkisi kohden sitä, että nykyiset noin kahden sentin ympärimittaiset mehiläiset olisivat pian kymmenen sentin ympärimittaisia lentäviä hirviöitä?

Mielestäni tavallinen sattumaan perustuva evoluutio on tylsä mielikuvitukselle. Mielelläni luen facebook ryhmiä kuten Ancient code, jotka osoittavat Mars-planeetan olleen joskus asuttu tai sellaisia juttuja joissa osoitetaan ALIENEIDEN geneettistä koodia sekoittuneen ihmisen genomiin.

Väitteeni on siis, että evoluutio vapaana ja itsenäisenä kulkisi kohden nykyistä ankarampaa luontoa ja hirviömäisiä eläimiä ja kasveja? Mutta jos evoluutiota ohjaa jokin voima tai jos evoluutioon on muuten puututtu niin kuljetaan kohden lempeämpää ja paratiisillisempaa luontoa?

Se taas on toinen juttu, jos joku tahtoisikin elää luonnossa, jossa pörrää kymmensenttisiä vihaisia mehiläisiä.

*****

Katolisen kirkon katekismus opettaa, että kun Jeesus tuli niin demonien voimat lannistuivat ja vähenivät paljon siitä mitä voimaa niillä ennen oli ollut. Tämä on yleisestikin totta. Kun Jobin kirjan Jumalten pojat riemuitsivat aamutähtien valossa joskus vuoden 30 000 eKr tienoilla niin syntyi Neanderthalista Cro Magnon ihminen. jne.

Eli kyllä voi olla mahdollista, että luonto on ennen ollut jopa ankarampi kuin nykyisin. Ja on totta, että ihminen on lajina tämän päivän suurin ongelma väkivallan yms. suhteen. Ihmisen lempeys käsite saattoi olla väärä mielipide minulta.

Barnabaan evankeliumin mukaan on huomionarvoista tosiaan, että mikään eläinlaji ei tapa siinä määrin toisiaan kuin mitä ihminen tekee. Eläimet ovat toisiaan kohtaan sangen lempeitä ja vailla suuria agressioita.

Tuo näkyni saattaa olla pahasti pielessä. Satuin vain näkemään harvinaisen pörröisen ja kookkaan mehiläisen vihaisena pyrkivän ikkunaruudun lävitse sisään huoneeseen ja keksin koko jutun.

*****

1. Dinosaurusten aikaan eli merissä kaikenlaisia lempeitä eläimiä kuten meduusoja? Meret olivat ehkä tuolloin lempeyden tyyssija (sielu)? Mutta maalla eli dinosauruksia, jotka mielestäni olivat kyllä luultavasti melko hurjia hampaista päätellen. Eli paljon oli peto-dinosauruksia. (henki).

2. Joo, tuli mieleeni myös, että eihän tuollainen 10 cm mehiläinen pääsisi mihinkään kukkaan käsiksi kokonsa takia.

3. Mielestäni evoluutiota täytyy kuitenkin jonkun muun voiman kuin pelkän sattuman ohjata.

Eli näky, jonka ikkunasta sisään pyrkivä mehiläinen aiheutti oli ehkä turha?

*******
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 658
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Paluu Uutta Metafysiikkaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron