Determinismi on sattuman ylittävä työkalu

Jos ÄO on 115-120 on mielikuvitus vahvuutena mikäli oikein olen havainnut. Onko mielikuvituksella mitään annettavaa tieteelle paitsi eräänlaista taikauskoa?

Determinismi on sattuman ylittävä työkalu

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 21.07.2018 19:42

Mietiskelin sitä kuinka raamatun maailmankatsomus on noussut liian hallitsevaksi aikojen kuluessa ennen Ranskan vallankumousta. Kirkot, jotka tuhosivat kaikki vihollisensa esim. gnostilaiset, uusplatonilaiset sekä inkvisition uhrit sekä osan Amerikan intiaaneista väittävät omaavansa totuuden sanan, mutta se ei voi olla mahdollista. Heidän vihollisillaan, jotka tuhottiin oli oma osuutensa totuudesta, jonka kirkko poltti tai muulla tavoin hävitti. Totuus on osittain kokonaan hävitetty. Mutta raamatulla ja Intian teksteillä on eräs toinen funktio totuuden asemesta, jota varten ne ovat suunniteltu: Henkinen sodankäynti ja determinismin suuntaviivojen säätely.

Determinsmi tarkoittaa sitä, että kun kerran on olemassa yksilöitä ja persoonia, jotka kykenevät keksinnöillään ja ideoillaan mullistamaan maailman niin perinpohjin, että tulevaisuuden suuntaviivat määräytyvät täysin heidän työnsä ehdoilla niin tarvitaan determinististä kontrollia. Determinismi on työkalu, jonka avulla ohjataan tulevaisuutta sattuman säätämien oikkujen ohitse ja ylitse. Kaikki pyhät kirjoitukset perustuvat osittain determinismiin. Pitää olla kykyä profetoida, ennakoida ja ennustaa tulevaa. Tulevaisuutta ja yhteiskuntien kehitystä ei saa ohjata sokea sattuma, vaan jokaisessa maailman ja universiumin kolkassa on luultavasti opittu säätelemään tulevaa.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Paluu Uutta Metafysiikkaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa