Katoista ja äärettömyydestä

Jos ÄO on 115-120 on mielikuvitus vahvuutena mikäli oikein olen havainnut. Onko mielikuvituksella mitään annettavaa tieteelle paitsi eräänlaista taikauskoa?

Katoista ja äärettömyydestä

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 13.06.2018 12:08

Tarvitaanko taloissa yhtäkään kattoa siellä missä ei esiinnyt sateita lainkaan. Katto on tarpeen siitä huolimatta ehkä lintujen vuoksi. Jotta ne eivät näe mitä huoneen sisällä puuhataan. Näyttäisi siltä, että kaikkeudella ei ole lainkaan kattoa. Se merkitsee, että kaikkeuden ulkopuolella ei ole ketään katsomassa sisään kaikkeuteen. Se merkitsee, että ei ole Jumalaa.

Myöskään maapallolla ei ole kattoa? Mitä se mahtaa merkitä? Se merkitsee, että avaruudessa ei ole elämää. Elämä siellä on mahdotonta. Liikkuminen avaruudessa on äärimmäisen vaikeaa ja onnistuu vain suurienergisiltä hiukkasilta, jotka ovat samalla aaltoliikettä värähtelevää. Avaruudessakaan ei ole ketään katsomassa maapalloa ja sen vuoksi maapallo ei tarvitse kattoa.

Onko nopeudella katto? Jos niin on se merkitsee, että nopeasti etenevän hiukkasen ulkopuolella tai edessä on jotakin. Ehkä eetteriä tai sitten toisaalta takyoneja. Jos nopeudella on katto on avaruudessa vastakkaista nopeutta myös.

Vain siinä tapauksessa nopeudella on katto, että Big Bang ei täysin pidä paikkaansa. Pitää olla nopeutta vastaan tulevaa liikettä myös olemassa. Ja itse asiassa tiedemiehet väittävät, että nopeudella on katto mikä merkitsee kaksinaisuutta. Joku katsoo nopeasti etenevään hiukkaseen sen ulkopuolelta ja jähmettää liikkeen valon nopeuteen joka on kattonopeus.

Onko paineella katto? Kaiken järjen mukaan paineella ei ole mitään kattoa. Se merkitsee ääretöntä avaruutta sillä pitää olla tilaa pinota ääretön määrä materiaa päällekkäin, jotta syntyy ääretön paine.

Onko massalla katto? Antiikin filosofit väittivät niin olevan. Jos massalla on katto niin se merkitsee, että on olemassa aina kaksi eri massakeskipistettä. Kaikki massa ei voi kokoontua yhdeksi pisteeksi yhteen paikkaan, vaan on olemassa vastainen massa myös. Jos massalla on katto niin Big Bang ei ole voinut alkaa yhdestä massapisteestä.

Kaikki millä on katto omaa sen että katon ulkopuolella on jotakin olemassaolevaa myös.

Näyttäisi siltä että tietokoneen prosessorien teholla eli Gigahertsivärähtelyllä on katto myös noin 3.33 GHz kohdalla. Mitäköhän se merkitsee?
Myös puiden korkeudella on jokin katto. Ne eivät voi kasvaa kuinka korkeiksi tahansa.

Miksi protonin elinikä on ääretön, mutta elektronin eliniällä on katto.

Protonin ulkopuolella ei ole toista täysin vastaavaa hiukkasta. Jokainen protonin ulkopuolella oleva hiukkanen eroaa protonista jossakin suhteessa. Protoni määrää sen, että luonnossa olevat muut hiukkaset omaavat jonkin yhden vastakkaisen piirteen tai voiman protoniin nähden. Protoni voi olla ääretön eliniältään vain siinä tapauksessa, että ettei sen ulkopuollella ole toista täysin vastaavaa hiukkasta. Se mikä on vailla kattoa ja ääretöntä on individuaalista ja
ainutkertaista.

Elektronin ulkopuollella voi olla täysin identtisiä muita elektroneja. Sen vuoksi se omaa katon. Elektroni ei ole ikuinen.

Miksi on olemassa päättymättömiä eli äärettömimä desimaalilukuja ja toisaalta minkä vuoksi monet luvut ovat tasalukuja arvoltaan.

Montako ympyrän halkaisijaa mahtuu ympyrän kehälle on päättymätön ja ääretön desimaaliluku. Mitä se tarkoittaa. Syystä tai toisesta suora ei voi olla käyrä. Jos taivutat muovista viivotinta niin se ei suotu taipumaan käyräksi vaan uhkaa katketa.

Mitä katkeaminen on. Onko se tilaa täyttämään tarvittavien atomien puuttumista silloin kun tilan koko tai muoto muuttuu.

Joka tapauksessa jos joku vaivaituu kirjoittamaan tähän ketjuun niin mielelläni kuulisin mietteitä erilaisista katoista ja mikä niiden merkitys on teidän mielestänne.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Paluu Uutta Metafysiikkaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa