Elementit ja niiden suhde toisiinsa nähden

Jos ÄO on 115-120 on mielikuvitus vahvuutena mikäli oikein olen havainnut. Onko mielikuvituksella mitään annettavaa tieteelle paitsi eräänlaista taikauskoa?

Elementit ja niiden suhde toisiinsa nähden

ViestiKirjoittaja barycz » 11.05.2018 13:54

Satuin tänään istumaan joen rannassa. Tuuli oli kohtalainen etelästä ja tosi lämmin. Lämmin ilmamassa etelästä tuli tuulen mukana. Mutta joen vesi oli syystalven kylmä ja kolea. Tuli mieleen seuraavaa: Vesi on neste ja kylmetessä jähmettyy nopeasti liikkumattomaksi. Sen tiheys on suurempi kuin ilman tiheys. Ilma on kaasu ja kylmetessä se ei jähmety, vaan jatkaa liikettä. Sen tiheys on pieni. Atomit siinä ovat väljässä. Metalli on materiaa ja kylmetessä ja jähmeenä se on tosi kylmää. Se on siis tiheämpää kuin ilma ja vesi; kun se on kiinteää.
Voidaan sanoa mitä kiinteämpi aine on sitä tiheempi olomuoto ja sitä nopeammin se kylmenee, jäähtyy. Mitä tiheämpi jokin on sitä kylmempi se on ja sitä jähmeempi olomuoto. Ilma on liikkessä, lämmintä ja väljää. Vesi on pienessä liikkeessä, kylmähköä ja kiinteän ja väljän välimuoto. Materia on liikkumatonta, kaikkein kylmintä, kaikkein kiinteintä eli tiheintä. Avaruus ei ole tiheää, vaan väljintä mitä voi olla ja sen vuoksi sen pitäisi olla lämpimämpää kuin ilma, vesi ja aine. Mitä kiinteämpi, tiheämpi jokin on sitä kylmempi ja liikkumattomapi, jähmettynyt.

Jos jokin värähtelee on siinä oleva liike pienintä mahdollista liikettä. Se ei pääse liikkumaan laajalla alalla, vaan on ikään kuin sumpussa ja joutuu vain värähtelemään. Ilma liikkuu mihin tahansa, laajalla alalla, vesi liikkuu melko paljon ja laajalle, aine liikkuu tosi vähän.
Mikä tahansa liikkuu edestakaisin värähtelemällä on siis tiheydeltään ilmaa ja vettä tiheämpää, mutta ehkä ainetta väljempää. On ikään kuin se olisi tuli, jos elementeistä puhutaan. Tiheys, jos puhutaan ilmavimmasta kiinteäpään päin on seuraavaa: Ilma. Vesi. Tuli. Maa. Kuinka voi olla mahdollista, että tuli on kiinteämpää kuin vesi? Tässä ajattelussa on ilmeinen outous. Tämän logiikan mukaan tulen pitäisi vielä olla kylmempää kuin veden. Ainoa mahdollisuus on ajatella, että tuli on periaattessa niin, mutta käytännössä tuleen liittyy ominaisuus värähtely ja värähtelyn frekvenssi eli taajuus. Tuli liikkuu eri tavalla kuin muut elementit. Se liikkuu edes-takaisin värähtelemällä.

Tiheyden ja lämpötilan laita on seuraavasti: Mitä tiheämpi aine sitä nopeammin se jäätyy. Kun on pakkanen: Ilma on lämmintä vielä. Vesi on jäätävää. Metalli (maa) on oikein, oikein kylmää. Mutta värehtelevä aine (tuli) onko sen värähtely luonteeltaan ikuista. On niin, että värähtelevä aine ei jäädy tai kylmene milloinkaan. Aineen jähmettyminen on seurausta sen liiketilan pienenemisestä. Sen tilavuus kutistuu. Niin että lopulta ei ole tilaa likkua mihinkään.
Avaruus ympärillämme on hyvin kylmää. Jos on olemassa eetteri niin seuraava johtopäätös on vedettävä. Avaruus ympärillämme on äärimmäisen tiukka. Siinä ei ole tilaa liikkua paljon yhtään. Ei mihinkään suuntaan. Lisäksi sillä on äärimmäinen tiheys. Onhan sen lämpötila hyvin lähellä kylmintä mahdollista lämpötilaa. Avaruus ei ole väljyyttä, tilaa ja laajuutta. Se on tiheää, tiivistä ja kylmää!

Kirjoitin edellä olevan vuonna 2013 ennen kuin olin kuullut juurikaan pimeästä aineesta ja pimeästä energiasta.
barycz
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
 
Viestit: 47
Liittynyt: 10.05.2018 21:34

Paluu Uutta Metafysiikkaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa