Limittäisyys pyhien kirjoitusten kulkeutumisessa kansoille

Yllättävää 2000-luvulla on se, että pyhiä kirjoituksia löytyy vanhoja ja uusiakin luodaan melko suuria määriä. Kun ajatellaan miten paljon uskontojen kirjoitukset ovat ooppiumin tapaista huumetta.

Limittäisyys pyhien kirjoitusten kulkeutumisessa kansoille

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 08:45

Ottaa kuitenkin päähän kun on niin hieno kirja kuin Heenokin kirja, jossa on paljastuksia vuoteen 5000 jKr asti. Ja Barnabaan evanekeliumissa näyttäisi päällisin puolin olevan paljastuksia jopa vuoteen 12000 jKr asti. Sitten vielä on raamatun eräiden käännösten perusteella nähtävissä että Egyptiläiset hieroglyfit ja Nooakin saivat tietoa, joka ulottuu 40000 jKr asti. Sinne asti on siis edeltäkäsin paljastettu monia asioita. Ja entä jos paljastusten tulva vain jatkuu entisellään.

Determinismi on mielestäni melko huono asia. Ja se seikka että eri puolilla maapalloa olevat suvut ja kansat ovat eri asemassa suhteessa toisiinsa. Jotkut saivat raamatun jo 300 luvulla eKr ja jotkut vasta 1500 luvulla jKr. Joillekin on paljastettu merkittäviä asioita omalla kielellään satoja vuosia muita ennen. Kuinka tätä sekamelskaa voisi käsittää. Internet on vähän auttanut pääsemään kärryille, mutta kovin vähän sekin auttaa. Suomessa on ollut Kalevala vähän yli sata vuotta, mutta
ei sitä ole tullut luettua tarpeeksi. Eino Leinon runot kertovat, että Amerikka voitti tiedon avaimet melko selkeästi kilpalaulannassa Väinämöistä vastaan. Ja onhan virsikirjat myös kivoja.

Tietoa, jonkin verran on saatavilla suomeksikin, mutta apokryfit olisivat olleet tärkeitä itselleni.

ONKO PAKKO SUVAITA SITÄ, ETTÄ ENGLANTI JA USA OVAT AINA VALOVUODEN EDELLÄ SUOMEA KAIKESSA. TÄÄLLÄ MAAILMAN ÄÄRESSÄ EI OLE ASIMOVIN KIRJAN MUKAAN PERUSTETTUA ENSYKLOPEDISTIEN SÄÄTIÖTÄ, VAAN TUNTUISI SILTÄ ETTÄ TÄÄLLÄ ON VAIN HEITTOPUSSEJA, JOITA SUURET KULTUURIT HEITTELEVÄT. Jotakin pieniä aikaansannoksia on saatu lahjana ja suurten panostusten takia kuten kännykkäteollisuus aikanaan tai tervateollisuus aikanaan. Mutta kun kielialue on niin eristäytynyt ollut, että esim. Kansojen varallisuus teos on käännetty suomen kielelle vasta 2000-luvun alkuvuosina niin kokee jatkuvaa puutetta korkean tason kirjallisuuden osalta.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Limittäisyys pyhien kirjoitusten kulkeutumisessa kansoil

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 08:48

Kultaista viisautta teillä. Toki Jeesus parantaa usein vakavistakin sairauksista ja pelastaa kuoleman vaaroista. Ja myös on raamatussa hengellisiä lupauksia, jotka toteutuvat esim. tuo:
Jos te osaatte antaa hyviä lahjoja lapsillenne niin kuinka paljon ennemin Isä antaa Pyhää henkeä teille! Mutta vaikka raamattu tietää tulevat asiat ennalta niin myös sen se on tiennyt ennalta, että raamatun itsensä sanoma muuttuu arvottomaksi ajan kuluessa. Miten käy: Uskovatko kristityt islamin Profeetta Isaan, joka saattaa lähiaikoina tulla ja uskovatko he hindujen Vyasadevaan, joka ehkä kokoaa veedat 2100 jKr tienoilla, vai pitäytyvätkö he yksinomaan raamatussa mikä johtaa siihen että: Te panette toivonne kirjoituksiin ja juuri ne todistavat minusta. Se sama sana johon te toivonne panette on tuomitseva teidät viimeisenä päivänä.

Tarvitaan islamin ymmärrys ja tarvitaan hindulaisuuden tieto. Profeetta Eenok kertoo, että joskus vuoden 4000-5000 jKr tienoilla metalleja (pronssi etc.) vihataan niin paljon, että ne tahdotaan tyystin hävittää. Pitää olla aika vahva usko jos uskoo raamatulla ja yhdellä ainoalla käännöksellä alkuperäisestä raamatusta pärjäävänsä.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Limittäisyys pyhien kirjoitusten kulkeutumisessa kansoil

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 21:45

Raamattuun perustuva tuntemus ei riitä kovin pitkälle. Jopa kaikki sakramentit ovat maitoa. Kätten päälle panemiset, kasteet yms. Vahvaa ruokaa pitäisi jostakin saada.
Aikanaan sitä tarjosivat mm. gnostilaisten teokset. Monet apokryfit ovat välttämättömiä. Valitettavasti niitä ei ole tajuttu suomentaa ennen kuin viime päivinä harrastelijoiden toimesta. Aivan liian myöhään. Joudumme hautaan täydessä sotapuvussa vailla muuta sanottavaa kuin kade huomautus: KÄh - käh jouduitpahan sinäkin tänne senkin suuri pelastaja!

Myös ilmestymiset antavat paljon tietoa ja tuntemusta. Mutta ilmestyksissä on se paha puoli, että niiden persoonat ovat kaikki erityyppisiä. On kuin olisi niin monta eri persoonaa samalla henkilöllä kuin mitä on ilmestyksiä. Hän ilmestyi Suomessa 2003, Slovakiassa 2011 ja eri tyyppinä ja persoonana kummallakin kerralla.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Limittäisyys pyhien kirjoitusten kulkeutumisessa kansoil

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 24.05.2018 05:34

Eräs tekijä joka on saattanut hämärtää raamatun yhtenäisyyttä ja järkevyyttä olivat antiikin kirkkoisät selityksineen. Paavali opetti, että: Raamattu ei ole kahleissa! Ja syntyikin monta pientä oppilajoukkoa, joilla oli osittain hullunkurisiakin käsityksiä raamatusta. Mutta kirkkoisienkin avulla nuo oppilasjoukot kukistettiin ja tehtiin raamattuun omia selityksiä.

Koraani kertoo olevansa RATKAISU mm. niihin ongelmiin, joita kirkkoisien selitysteokset olivat synnyttäneet. Eräs esimerkki on Juutalaisten syyllisyys ristiinnaulitsemiseen, joka oli lähtöisin Persian kuninkaiden ikuisista säädöksistä. Koraani ratkaisi ongelman sanomalla:
Eivät juutalaiset tappaneet Kristusta , vaan heistä vain näytti siltä. Mutta kristityt tuosta ratkaisusta huolimatta syyllistivät juutalaisia.

Kirkko ja kirkkoisät ovat hämärtäneet raamatun. Juutalaiset ovat JUURI, jota ilman koko puu on vailla ravinteita ja kieroutunut , kalkkeutunut ja paikoilleen jämähtänyt.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 637
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Pyhät kirjoitukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa