Enemmän hyvää kuin pahaa mottona

Maailmassa on monia hienoja ja siunattuja uskonnollisia yhteisöjä, joiden voidaan usein kastsoa toimivan jopa projektiluontoisesti. Kaikki eivät siis ole varsinaisia uskontoja, vaan muun tyyppisiä valtakuntia.

Enemmän hyvää kuin pahaa mottona

ViestiKirjoittaja barycz » 13.05.2018 18:20

Kaananin maan Jumalat olivat pahoja joidenkin mielestä lapsiuhreineen ja siveettömyyksineen. Mutta myös Israelin Jumalaa voidaan
eräiden mielestä pitää yhtä pahana sillä tappaminen on usein hänen säädöksissään keskeisenä asiana.

Ero on siinä, että Jumala kykenee sekä pahuuteen että hyvyyteen. Hän on 500 vuotta paha, mutta sen jälkeen 500 vuotta hyvä.
Molok sen sijaan ei kykene hyvään, vaan kultin vaatimus on ikuisesti lapsiuhrit.

Jobin kirja on esimerkki siitä, että Jumala voi sallia äärimmäisen pahuuden vaikka joku olisi todella vanhurskas ja hyvä persoona.

Jumala sanoi jo Nooalle että niin kauan kuin maa pysyy vaihtelevat hyvyyden ja pahuuden valta-aika. Kylmyys ja kuumuus, kylväminen ja korjaaminen.

Viimeiset 500 vuotta olivat viisauden ja hyvyyden aikaa, mutta edessä on 500 vuotta VOIMAN aikaa, joka lienee pahaa aikaa.

Valehteliko Jeesus kun sanoi: Isä yksin on HYvä. Ei valehdellut sillä jos joku kykenee olemaan puolet elämästään hyvänä ja puolet pahana niin on hän silti parempi kuin muut. Muut eivät kykene olemaan puolta elämästään hyviä.
barycz
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
 
Viestit: 97
Liittynyt: 10.05.2018 21:34

Re: Enemmän hyvää kuin pahaa mottona

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 21:42

Tässä on paljon vääristeltynä ja ylilyötynä esitetty mahdollisuus sille, että raamattu olisi kauttaaltaan ristiriitainen aina kymmenen käskyn
lakia myöten.


Rakasta itseäsi ja rakasta maailmaa ja kaikkea siinä olevaa niin että olet valmis uhraamaan sellaiset pojat ja tytöt jotka ovat onnesi tiellä.

1. Minä olen teille kaikkea arvostettavaa, vaikka kohtelisin teitä kuin paskaläjiä. Te ette saa kertoa totuutta minusta, vaan nuolkaa peräpäätäni ja kertokaa vain hyviä asioita minusta. Kuinka komea, ainutlaatuinen ja ylistettävä olen.

2. Aina kun lausutte nimeni tai puhutte minusta muistakaa, että minä vaadin uhrin. Jos ette vapaaehtoisesti anna niin otan sen väkisin.

3. Muista olla liikkumatta ja nukkua yksi päivä viikossa, jotta saisin tilaisuuden tuona päivänä tehdä mitä MINUA huvittaa.

4. Kunnioittakaa Isäänne ja äitiänne niin, että ymmärrätte että ette saa olla heidän onnensa tiellä, vaan paetkaa heitä nopeasti jonnekin ennen kuin he uhraavat teidät.

5. Tappakaa kaikki ne, jotka ovat tehneet minusta kopion tai nimestäni kopion. En salli että mitään omaani tai omaisuuttani on muiden käytössä.

6. Jos haluatte paljon naista niin käyttäkää omaisuuttanne ja rahaa ja vaikutusvaltaa orjuuttaaksenne monia naisia.

7. Teille kuuluu koko maailma.

8. Turmelkaa monien maine väärin todistuksin niin rikastutte.

9.-10. Jos himoitsette niin ottakaa tuhat orjaa tyydyttämään himonne.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Enemmän hyvää kuin pahaa mottona

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 23.05.2018 21:50

Rakkauden käsky ja kymmenen käskyä, jos niitä noudattaa johtaa hyväksikäytettävän asemaan ja ristille roikkumaan. Korkea eettinen taso perustuu siihen, että elää jatkuvassa vaarassa tulla isompien ja voimaakkaampien lyömäksi.
Eettisiä ovat luola-aikakauden metsästäjät, jotka taistelivat mammutteja ja sapelihammastiikereitä vastaan. He olivat jatkuvassa vaarassa haavoittua tai jäädä alakynteen.

Eettisyys voi perustua myös häpeän tunteeseen tms. Nämä ovat vain hataria luuloja eikä tietoa, mutta tahdon löytää jonkun toisen eettisyyden tekijän kuin uskonnot.

Kolossalaiskirjeessä valituille sanotaan: Teillä ei saa olla mitään kieltäymyksiä yms. Tämä opetus koskee kolossaalisen isoja kansoja, jotka ovat yli 140 miljoonaisia ja joilla on paljon tieto-taitoa. Sanotaan myös jossakin kohden : Kaikki on sallittua, mutta kaikki ei rakenna.

Uskonnot opettavat pieniä alistumaan ristille ja eettisyyden varaan, mutta isoille kolosseille ne opettavat, että kaikki on sallittua, ei saa olla kieltäymyksiä ja hyväksikäyttö suotavaa?
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Enemmän hyvää kuin pahaa mottona

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 24.05.2018 03:29

Ateistit vaativat ihan säädyllisiä asioita usein. Esimerkiksi Kalevalan mukaan voimme kiittää vasemmistoa terveydenhoitojärjestelmästä. Niinpä Luoja salli isorokon ja tuberkuloosi tappoi 10000 suomalaista vuodessa 1900-luvun alussa. Oli myös kuppaa ja tippuria jne.

Feuerbachin mukaan kyse ei ole siitä että onko Jumala olemassa tai saako häntä rukoilla, vaan kyse on ennemmin siitä, että jos ei omin käsin ja omin voimin tee työtä silloin kun Jumala ei vastaa mitenkään rukouksiin niin se on yksinkertaisesti tyhmää.

Asettihan eräs Persian kuninkaista lain, että vain tuon kuninkaan luvalla ja vain häntä saa rukoilla. Tavallaan tuollainen laki sallii ihmisen tekevän omin käsin töitä sen mukaan kuin yhteiskunta siihen resursseja ohjaa. Ei aina tarvitse rukoilla vain Jumalaa. Niin myös yliopistot ja luonnon tutkiminen ja lääketiede kehittyivät arabien aloitteesta vaikka juuri he rukoilevat sen lisäksi eniten Jumalaa. Myös on heillä oppi, että kalifi voi olla Jumalan sijainen. Siten se mihin työhön kalifi ohjaa varoja on rukouksen veroista?

Ei kukaan odota paitsi Lutherin Ison Katekismuksen noudattaja Jumalan olevan se, joka kykenee kaiken parantamaan, vaan omin käsin pitää työskennellä joka tapauksessa. Sitä paitsi jopa pahat henget uskovat Jumalaan. Ateismi on eräänlaista islamia tai Karitsan parantelemaa islamia.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Enemmän hyvää kuin pahaa mottona

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 24.05.2018 03:54

Kenenkään valheellinen ja antiteesiin pohjautuva esitystapa Jumalasta ei voi johtaa Jumalan kirkastumiseen ja kunniaan.
Siinä mielessä kyllä se sen tekee, jos pelkästään ja ainoastaan SANAA pidetään Jumalana sillä antiteesin esittäminen lisää SANAVARASTOA
ja tekee mahdolliseksi lauserakenteet, jotka virkistävät aivotoimintaa yms.

Psalmien mukaan ihminen on Jumalan kunnia ja kirkkaus. Paavali oli ihmisvastainen puheissaan ja julisti vihapuheita ihmistä vastaan. Ei Jumalan kirkkaus eli ihminen siitä alkanut voida hyvin ja kirkastua vaan päin vastoin tuhoutui ja katosi maailmasta.

Ei Paavali siis kyken osoittamaan, että valheilla olisi positiivista vaikutusta, vaan ainoastaan negatiivista.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Enemmän hyvää kuin pahaa mottona

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 24.05.2018 04:22

Yksi joukko leikkii lampaita. Noudattaa käskyä älkää tehkö tekemällä Jumalasta kuvaa tai kopiota. He ovat uhreja, rahasampoja ja HÄMÄYSTÄ lammasmaisuudessaan.

Mutta pahat pojat päättelevät, että käsky on tehty rikottaviksi ja luovat oman Jumalan. He tekevät robottijumalan ja kopion Jumalasta pahoja päämääriä silmällä pitäen. Siitä on leikki kaukana eikä asialle pidä nauraa.

Kyllä pahat pojat kykenevät luomaan inkarnaatioita ja Jumalia. Jumala on ovelampi kuin te osaatte aavistaa. Mitä jauhatte vuodesta toiseen tuon LAMMASMAISEN HÄMÄYS SAVUVERHON asiaa ikään kuin se olisi muuta kuin hämäystä.
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Enemmän hyvää kuin pahaa mottona

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 30.10.2018 14:29

On kaksi erilaista ihmissielua. Toinen luotiin 60000 vuotta sitten ja se on hyvä sielu, joka vihaa pahaa ja näin ollen myös on niin kauan ollut pelissä, että vihaa vääriä uskomuksia. Tuo sielu on nähnyt 40000 eKr olleet luolamaalaukset ja niihin liittyvän uskon sekä sen kuinka Cro Magnon ihminen tappoi Neanderthalin ihmisen lähes sukupuuttoon.

Sitten Jumala loi 6000 vuotta sitten Aadamin täydelliseksi sieluksi, joka ei vihaa mitään, vaan hyväksyy kaiken ja jopa pahuuden. Täydellinen sielu ei ole muuta kuin keltanokka ja nousukas verrattuna hyvään sieluun. Tämä täydellinen sielu ei ole nähnyt vielä mitään eikä tiedä väärän uskon pahoja vaikutuksia.

(Barnabaan evankeliumia mukaillen)
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Enemmän hyvää kuin pahaa mottona

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 30.10.2018 14:36

Ihminen ei ole yksin, vaan hänen sisässään asuu sydämessä parhaimmillaan noin kolme erilaista voimaa: Kristus, Brahman, Ylisielu tms. Ensimmäinen tuollainen asukas asetettiin Krishna tietoisuuden mukaan sydämeen jo 100 miljoonaa vuotta sitten.
Vaikka ihminen on Jumalan kuva ja kaltaisuus niin nuo kolme olentoa tai voimaa eivät ole välttämättä yhtä immuuneja hauskanpidon vaikutuksille kuin mitä ihminen itsessään on.
Ihminen kyllä toipuu hauskanpidosta, mutta toipuuko tuo petollinen sydän?
tapiok1
Kenraalimajuri
Kenraalimajuri
 
Viestit: 797
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Muut uskonnot

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron