Unipolymonoteismi on synteesi

Maailmassa on monia hienoja ja siunattuja uskonnollisia yhteisöjä, joiden voidaan usein kastsoa toimivan jopa projektiluontoisesti. Kaikki eivät siis ole varsinaisia uskontoja, vaan muun tyyppisiä valtakuntia.

Unipolymonoteismi on synteesi

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 09.01.2019 21:54

Kaikki uskonnot ovat epäonnistuneet totuuden suhteen. Ja jopa niitä paljon korkeampi antiikin filosofia ja nykytiede ovat epäonnistuneet käsittelemään täydellistä totuutta sen kaikilta mahdollisilta näkökulmilta katsoen. Esim. naisia aliarvostetaan tutkimuksissa.

Jeshua onnistui esittämään totuuden vanhatestamentillisen jossain määrin; tämä oli teesi; Mutta sen lisäksi hän onnistui tuomaan totuutta totuuden lisäksi eli kumoamalla vanhan testamentin hän esitti myös antiteesin. Mutta lukion tunneilla opetettiin, että kukaan ei vielä ole kyennyt esittämään missään asiassa vakuuttavaa synteesiä.

Itse olen saanut näkökulman Allahilta, että esim. seuraava teesi , antiteesi ja synteesi voivat olla mahdollisia, vaikka perin juurin heikkoja.

1. Jumala loi kaiken ja myös ihmiset. Tämä on teesi.
2. Ihminen loi Jumalat ja monia maailmassa olevia asioita. Tämä on antiteesi.
3. Jos Jumala loi ihmisen on hän vastuussa ihmisistä. Mutta jos ihminen loi Jumalat on hän vastuussa Jumalista ja uskon opeista. Jumalan kuuluu huolehtia ihmisestä oli asia kummin päin tahansa ja ihmisen kuuluu huolehtia Jumalista ja uskon opeista oli asia kummin päin tahansa.
Sillä on mahdollista olla todennäköisyydessä sekä enemmistössä voimakkaampi kanta TÄMÄ SYNTEESI kuin mitä ovat teesi ja antiteesi erikseen. Tämä synteesi on luultavasti lähempänä totuutta kuin mitä teesi tai antiteesi ovat.

Jos ihminen on luonut jumalat on hänen katsottava niiden perään ja pidettävä ne siinä uskossa, joka on pyhiin kirjoituksiin merkitty. Hänen on kontrolloitava Jumalien toimia pysymällä itse vakaana pyhien kirjoitusten opeille.

Jos Jumala on luonut ihmiset niin hän on velvollinen hoitamaan luotujaan niin kuin vanhemmat hoitavat lapsiaan. Hän ei saa vetäytyä pois vastuustaan, vaan on annettava alati uusia pyhiä ohjeita ja kirjoituksia.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Unipolymonoteismi on synteesi

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 16.02.2019 11:06

Niin tuo on yksi antiteesi myös perstamassani UNIPOLYMONOTEISMI uskonnossa, joka pyrkii synteesiin.

1. TEESI : Jumala tai jumalat loivat maailman ja ihmiskunnan.
2. ANTITEESI : Ihminen loi Jumalan tai jumalat.
3. SYNTEESI : Oli kumpi tahansa totta 1 tai 2 niin tulos on sama. Tapaus 1 : Jumala on vastuussa luomistaan asioista ja joutuu holhoomaan niitä ja puuttumaan maan tapahtumiin. Hän joutuu kuulemaan luomuksiaan ja tekemään näistä onnellisia. Tapaus 2 : Ihminen on vastuussa luomistaan jumalista ja opeista, jotka käsittelevät jumalien toimia. Hänen tulee palvoa siis luomiaan jumalia, jotta nämä pysyisivät ruodussa ja olisivat opin mukaisella kurssilla koko ajan.
4. MUTAATIO : Jos ihminen loi jumalat niin hän ei voi taata, että oppi olisi ikuisesti puhdas, vaan tapahtuu mutatoitumista. Tuollainen mutantti saattaa pyrkiä omin avuin jumalan asemaan ja paikalle.

Tapaukset 1, 2, 3 edellyttävät joka tapauksessa uskonnon olemassaoloa ja molemminpuolista palvontaa. Sen sijaan Tapaus 4 on seikka, joka johtaa täystuhoon ja kaiken tuhoutumiseen.

UNIPOLYMONOTEISMI sallii siis käsityksen siitä, että kaikissa olosuhteissa uskonnot ovat välttämättömiä.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Muut uskonnot

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa