Unipolymonoteismi on synteesi

Maailmassa on monia hienoja ja siunattuja uskonnollisia yhteisöjä, joiden voidaan usein kastsoa toimivan jopa projektiluontoisesti. Kaikki eivät siis ole varsinaisia uskontoja, vaan muun tyyppisiä valtakuntia.

Unipolymonoteismi on synteesi

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 09.01.2019 21:54

Kaikki uskonnot ovat epäonnistuneet totuuden suhteen. Ja jopa niitä paljon korkeampi antiikin filosofia ja nykytiede ovat epäonnistuneet käsittelemään täydellistä totuutta sen kaikilta mahdollisilta näkökulmilta katsoen. Esim. naisia aliarvostetaan tutkimuksissa.

Jeshua onnistui esittämään totuuden vanhatestamentillisen jossain määrin; tämä oli teesi; Mutta sen lisäksi hän onnistui tuomaan totuutta totuuden lisäksi eli kumoamalla vanhan testamentin hän esitti myös antiteesin. Mutta lukion tunneilla opetettiin, että kukaan ei vielä ole kyennyt esittämään missään asiassa vakuuttavaa synteesiä.

Itse olen saanut näkökulman Allahilta, että esim. seuraava teesi , antiteesi ja synteesi voivat olla mahdollisia, vaikka perin juurin heikkoja.

1. Jumala loi kaiken ja myös ihmiset. Tämä on teesi.
2. Ihminen loi Jumalat ja monia maailmassa olevia asioita. Tämä on antiteesi.
3. Jos Jumala loi ihmisen on hän vastuussa ihmisistä. Mutta jos ihminen loi Jumalat on hän vastuussa Jumalista ja uskon opeista. Jumalan kuuluu huolehtia ihmisestä oli asia kummin päin tahansa ja ihmisen kuuluu huolehtia Jumalista ja uskon opeista oli asia kummin päin tahansa.
Sillä on mahdollista olla todennäköisyydessä sekä enemmistössä voimakkaampi kanta TÄMÄ SYNTEESI kuin mitä ovat teesi ja antiteesi erikseen. Tämä synteesi on luultavasti lähempänä totuutta kuin mitä teesi tai antiteesi ovat.

Jos ihminen on luonut jumalat on hänen katsottava niiden perään ja pidettävä ne siinä uskossa, joka on pyhiin kirjoituksiin merkitty. Hänen on kontrolloitava Jumalien toimia pysymällä itse vakaana pyhien kirjoitusten opeille.

Jos Jumala on luonut ihmiset niin hän on velvollinen hoitamaan luotujaan niin kuin vanhemmat hoitavat lapsiaan. Hän ei saa vetäytyä pois vastuustaan, vaan on annettava alati uusia pyhiä ohjeita ja kirjoituksia.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 687
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Unipolymonoteismi on synteesi

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 16.02.2019 11:06

Niin tuo on yksi antiteesi myös perstamassani UNIPOLYMONOTEISMI uskonnossa, joka pyrkii synteesiin.

1. TEESI : Jumala tai jumalat loivat maailman ja ihmiskunnan.
2. ANTITEESI : Ihminen loi Jumalan tai jumalat.
3. SYNTEESI : Oli kumpi tahansa totta 1 tai 2 niin tulos on sama. Tapaus 1 : Jumala on vastuussa luomistaan asioista ja joutuu holhoomaan niitä ja puuttumaan maan tapahtumiin. Hän joutuu kuulemaan luomuksiaan ja tekemään näistä onnellisia. Tapaus 2 : Ihminen on vastuussa luomistaan jumalista ja opeista, jotka käsittelevät jumalien toimia. Hänen tulee palvoa siis luomiaan jumalia, jotta nämä pysyisivät ruodussa ja olisivat opin mukaisella kurssilla koko ajan.
4. MUTAATIO : Jos ihminen loi jumalat niin hän ei voi taata, että oppi olisi ikuisesti puhdas, vaan tapahtuu mutatoitumista. Tuollainen mutantti saattaa pyrkiä omin avuin jumalan asemaan ja paikalle.

Tapaukset 1, 2, 3 edellyttävät joka tapauksessa uskonnon olemassaoloa ja molemminpuolista palvontaa. Sen sijaan Tapaus 4 on seikka, joka johtaa täystuhoon ja kaiken tuhoutumiseen.

UNIPOLYMONOTEISMI sallii siis käsityksen siitä, että kaikissa olosuhteissa uskonnot ovat välttämättömiä.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 687
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Unipolymonoteismi on synteesi

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 12.04.2019 11:50

Olen jo melko laajalti käsitellyt mahdollisuutta, että elämme kaaoksessa, halokannella, braanissa tai keinomaailmassa, joka edeltää maailman luomista, joka luominen tapahtuu ehkä vuoden 3333 jKr paikkeilla tai myöhemmin. Alussa Jumala loi taivaat ja maan...... Tuo sana alussa viittaa siis tulevaisuuteen ja elämme kaaoksessa ennen luomista.

Olen myös kertonut raamatun tulkinnan, joka on yksin profetaalinen raamatuntulkinta olevan keskeinen tekijä kaiken ymmärtämisessä.

Ennen Alkua on meneillään oleva Koetuksen Kaaos. Evankeliumi kertoi, että Jumala on Hyvä. Niin tulee olemaan tulevaisuudessa, mutta vielä ei niin ole. Tulevaisuudessa onnistumme luomaan hyvän Jumalan tai muokkaamaan hänen sydäntään ja ajatuksiaan hyvyyden suuntaan. Mutta siihen asti elämämme on tuhon alaista ja kaaoottista. Monet tänä päivänä vaikeroivat sitä, että milloin onnistumme luomaan uudeksi, hyväksi kaiken. Tätä kaaosta he eivät kestäisi enää.

Lohdutus on siinä, että Jumala paranee päivä päivältä tulevaisuuteen kulkiessamme. Mutta fysiikan luonnonlakien eli säädösten takia kaaos maailmassa syvenee. Sillä epäjärjestyksen pitää jollakin tavoin kasvaa ja lisääntyä tulevaisuuten päin kulkiessamme.

Jumalan hyvetessä ja parantuessa kaaoksen maailmassa täytyy syventyä. Olkaamme kärsivällisiä ja pitkämielisiä. Tyytykäämme tässä kaaoksessa niihin järjestelyihin, joita Jumala on jo tehnyt tai tekee tulevaisuudessa kuten Imaami Mahdiin. Hänen kanssaan tulee myös Profeetta Isa ja Kristus onkin ilmestyessään 2003 Suomessa ilmaissut, että Tulevaisuudessa pitää sen joka tahoo ystävän omata hyväksyä pääasiassa rikollisia ystävikseen sillä pitää tuleman sellainenkin tila tulevaisuudessa, että:

Susi ja Lammas, Leijona ja Karitsa, Käärme ja Imeväinen, Karhu ja Vasikka yhdessä laiduntavat ja joutuvat toistensa seuraa sietämään. Tämä vaatii kärsivällisyyttä ja pitkämielisyyttä.

Jumala on tehnyt hyvät järjestelyt, jotta voisimme tässä kaaoksessa tulla edes jotenkin toimeen odottaessamme sitä päivää, jona Jumala hyvenee, jolloin hänen sydämensä kääntyy ja paranee siihen mittaan, että uusi maailma ja uudet taivaat voivat käydä todeksi ja Jumala voi osoittaa Kaikkivoipaisuutensa tekemällä uudeksi kaiken.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 687
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Unipolymonoteismi on synteesi

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 12.04.2019 12:05

UNIPOLYMONOTEISMI on optimistinen ehkä jopa opportunistinen tulevaisuuden muuttumiseen loisteliaaksi uskova uskonto. Meidän mielestämme Jumala ei ole sama eilen tänään ja huomenna niin kuin apostoli Paavali sanoo. Sillä Paavali puhuu mielestämme tuossa kohden Heprealaiskirjettä symbolisesti eikä profetaalisesti. PROFETAALINEN RAAMATUNTULKINTA on kuin lamppu lampunjalassa, jonka valossa voimme arvioida tulevaisuuden kehityslinjat uudessa valossa.

Ennen kaikkea tietäkää se, että vaikka kaaoksen täytyy syventyä niin Jumalan yhäti päivä päivältä parantuessa ja hyvetessä hän tietyssä pisteessä aikoo yrittää luoda uudeksi kaiken. Tehdä tilan, jossa ei ole enää sairauksia ja kyyneleitä, vaan vallitsee tila, jossa mikään entinen ei nouse enää mieleen. Ne säädökset eli luonnonlait, jotka tänä päivänä rajoittavat meitä tavattomasti ja saavat meidät itkemään yritetään kiertää, kumota tai muuttaa toisiksi. Tästä kerrotaan Johanneksen Ilmestyskirjan lopussa kuten hyvin tiedätte.

Tästä edespäin tietäkää, että maailmassa on UNIPOLYMONOTEISMI, joka saarnaa ja toimii sen saavuttamiseksi, että Jumalasta todella tulee HYVÄ. Hänestä tulee Hyvä.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 687
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Unipolymonoteismi on synteesi

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 12.04.2019 12:20

Kolmen edellämainitun kohdan lisäksi on olemassa vielä hieman epävarma NELJÄS KOHTA. Tämän neljännen kohdan mukaan on myös universiumissa saattanut syntyä sattuman voimasta ja vaikutuksesta Jumalan kaltaisia hahmoja, jotka eivät siis ole ihmisten luomia tai Jumalasta lähtöisin. Tuollainen sattuman muovaama, hillitön ja epäasiallinen "Jumala" on melko mahdoton hillitä tai taltuttaa ihmisen. Oikealta Jumalalta se ehkä onnistuu, mutta silti saa ihmiskunta alati varoa sitä, että universiumissa hän saattaa törmätä eräänlaisiin sattumasta syntyneisiin pahoihin olioihin tai jumaluuksiin. Tätä on esim. tv - sarja STAR TREK jonkin verran käsitellyt.
Voiko tuollainen neljännen kohdan mukainen sattuman oikku sitten vaikutta mahdottomalta kukistaa. Sci-fi kirjailija Isaac Asimov on Säätiö trilogiansa toisessa ossassa käsitellyt MUULIN aiheuttamaa ongelmaan ja on opprtunistisesti päätellyt MUULIN olevan kukistettavissa.

Unipolymonoteismin tarkoitus ei ole sanoa, että PROFETAALINEN RAAMATUN TULKINTA ON AINOA MAHDOLLINEN, VAAN SE RINNALLA ON AINAKIN KIRJAIMELLINEN, SYMBOLINEN, HISTORIALLINEN TMS. TULKINTA aivan yhtä oikeutettuja.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 687
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Muut uskonnot

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron