Elämmekö simulaatiossa tai tietokoneohjelmassa

Noin 300 vuoden välein on tapahtunut suuri kultuurivallankumous, jossa kristinusko on usein ollut keskiössä. Mutta painopiste lienee muuttumassa Euroopasta itään päin.

Elämmekö simulaatiossa tai tietokoneohjelmassa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 15.05.2018 09:22

Viime aikoina olen mollannut ahkerasti raamattua sen vanhentuneisuudesta ja turhasta suosiosta johtuen. Näin eilen näyn siitä mitä jos koko raamattu onkin tietokonepeli ja kaikki sen lukijat ovat osa valtavaa tietokonepeliä, jossa pelialusta on aurinkokunta.

Se ei poista ongelmia. Jos raamattu ja etenkin UT on tietokonepeli niin se on yhä pahasti vanhentunut. UT:n kirjoittamisen aikoihin maailmasta tunnettiin vain Välimeren alue ja ohjelma on siis suunniteltu kapeaa pelialustaa varten. Se on myös koodattu typistäen pituutta, mutta kuvaruudun leveyden muutokset yli 50 tuuman kuvaruutukokoon on jätetty huomioimatta. Koodi soveltuu 30 tuumaan kuvaruutuun, mutta ei 50 tuuman ruutuun.

Muuten UT on tavallinen räiskintäpeli, jossa pelaajia astuu erilaisiin juonikkaisiin ansoihin ja tuhoutuu liukuhihnalta.

Jos tämä maailma on ufojen tekemä pelialusta, jossa me olemme pelihahmoja niin tässä alustassa on useita rinnakkaisia pelejä menossa ja on osittainen yhteys eri pelien välillä sekoittua mukaan toistensa peliin.

On kuin Civilization pelin ja Duke Nukemin välillä olisi yhdyskäytävä ja Duke voisi vierailla vierailevana tähtenä Civilization pelissä.

Jotta ymmärtäisi täysilaidallisen raamattua pitää tänä päivänä osata myös koodata tietokonepelejä, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että UT on vanhentunut tietokonepeli, jonka koodissa voisi olla paljon parantamisen varaa.

Tämän kirjoituksen tarkoitus on innostaa koodaamaan vaikkapa SourceForgesta löydettävällä Lazarus Delphi kloonilla. Ja jos aikoo tehdä korkeatasoista koodia teoreettisesti voisi alistaa koko maailmankuvansa ajatukselle, että koko Aurinkokunta saattaa olla pelialusta, jossa me olemme pelihahmoja?
tapiok1
Kenraalieversti
Kenraalieversti
 
Viestit: 556
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Elämmekö simulaatiossa tai tietokoneohjelmassa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 08.11.2018 11:51

Eletään kaaoksessa ennen maailman luomista, joka tapahtunee vuoden 3333 jaa tienoilla. Tässä kaaoksessa on pyrkimys monilla olioilla luoda järjestystä, jotta tuleva luominen voisi tapahtua. Mutta kaaos itse taistelee järjestyksen luomista vastaan ja entropian mukaan pyrkii yhä suurempaan epäjärjestykseen.

Ollaan takyoneista muodostunut kaaos ja halokansi, esimaailma, jonka täytyy tulevaisuuteen luoda oikea maailma tullakseen itse täällä menneisyydessä olemassaoloon ja luoduksi. Onko kyse sattumasta, lainalaisuudesta vai järjestä? Sen tietää yksin Jumala.

Menneisyys luo tulevaisuudesta käsin itse itsensä voidakseen luoda tulevaisuuden, joka luo menneisyyden.
tapiok1
Kenraalieversti
Kenraalieversti
 
Viestit: 556
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Kristinusko

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa