Apostoli Paavalista asiaa

Noin 300 vuoden välein on tapahtunut suuri kultuurivallankumous, jossa kristinusko on usein ollut keskiössä. Mutta painopiste lienee muuttumassa Euroopasta itään päin.

Apostoli Paavalista asiaa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 09.10.2018 08:05

Paavali ei rakentanut uudestaan perustaa eli Kristusta, vaan ponnisti omaan suuntaansa tuon perustan päälle rakentaen. Hän ei toistanut Autuaaksi julistuksia: Autuaita ovat hengellisesti köyhät, murheelliset, sävyistä, isoavat, armatavat, puhdasydämiset, rauhantekijät, vainotut, vaan hän noiden 7-8 autuaaksi julistuksen JATKEEKSI RAKENSI. Hän opetti, että RAKKAUS on lempeä, pitkämielinen, hyväkäytöksinen jne. Eli kun Kristus oli opettanut kohdat 1-8 niin Paavali ei enää palannut noihin kohtiin 1-8, vaan opetti kohdat 9-20 tms.

Kyse on ketjusta, jossa Kristus on perusta ja kuka tahansa rakentaa ja mitä tahansa rakentaa niin MITÄ SANOTTAVAA RAKKAUDESTA ON EI PIDÄ SANOA KOHTIA 1-8 JA 9-20, VAN KOHDAT 21-40. NIIN RAKENTAA HYVIN.

Itse esim. sain hengessä seuraavat lauseet koskien osittain myös rakkautta:

Jihad on suurempaa kuin rakkaus! Kun rakkaus lakastuu Jihad kestää. Jihad kestää rakkauttakin kauemmin. Jihad on ikuista!
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Apostoli Paavalista asiaa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 10.10.2018 07:44

Pietari oli Jumalalle mieleen vältellessään pakanoita. Mutta Paavali sanoi, ettei tahtonut mielistellä ihmisiä ja että hänen evankeliuminsa ei ollut ihmisten mielistelyä ja kuitenkin hän tässä tunnustaa toimineensa pakanoiden mielistelemiseksi:

vastustin häntä, koska hän oli herättänyt suurta paheksumista (pakanoiden keskuudessa)....... tahdon olla näille pakanoille mieliksi ja nuhdella Pietaria......

Eli ENTÄ MIKÄLI PIETARI TOIMI OIKEIN JA NOUDATTI JUMALAN TAHTOA TUOSSA PAKANOIDEN KARTTAMISESSA.

Myöhemmin Paavali itse opetti, että syön kyllä lihaa, mutta jotta en olisi veljelleni lankeemukseksi niin lopetan lihan syömisen. Samoin toimi siis Pietari. Söi kyllä pakanoiden kanssa, mutta jotta ei olisi lankeemukseksi juutalaisille niin lopetti pakanain kanssa syömisen.

Pietarin näky lakanasta, jossa oli kaikenlaisia eläimiä ei välttämättä koskenut noiden eläinten ruumista, vaan henkeä. Niiden henkeä ei saanut pitää saataisena, vaan jumalista alkuperää olevana, mutta yhä oli sika ja kameli sekä monet muut eläimet kelvottomia syötäväksi useimpien juutalaisten mielestä. Ei Jeesus tullut lakia kumoamaan, vaan täyttämään.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Re: Apostoli Paavalista asiaa

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 16.11.2018 16:51

Jaa, mutta Jeesuksen ja Isän kautta lähettettiin maailmaan vaikuttamaan: Puolustaja, Totuuden Henki, Hän. Entä miksi Apostoli Paavali kumosi lain tehtyään Pyhän Hengen innoittamana joitakin lähetysmatkoja. Kuinka sitten olisi pitänyt puolustaa niitä, jotka olivat rikkoneet lakia kuin vähän kumoamalla lakia, joka oli pistin, jolla syntinen tapettiin.

Tietenkin ENSIN oli Johannes Kastaja, mutta hänet mestattiin, joten pelkkä syntien tunnustaminen ja kaste jäi riittämättömäksi. Lain pistin oli liian ankara tutkain, jonka perusteella saatettiin tehdä tyhjäksi miljoonien maan asukkaiden elämä.

Jeesus Lunasti apostoli Paavalia käyttäen siis Miljoonien ihmisten elämään lisää pituutta. Koska lakia ei enää saanut soveltaa, vaan se vedettiin sivuun.
Lunastustyö ei ole nopeaa ja helppoa. Voidaan sanoa tiedemiesten keksintöjen esim. rokotteiden myös Lunastaneen koko maailman, mutta ne syntyivät vaivalla 500 vuoden kuluessa ja piti kirkko ensin poistaa vallasta ja alkaa jopa leikellä ruumiita.

Voi jospa Johannes Kastajan työ olisikin riitänyt lunastamaan lain pistimellä puhkaisemiselta koko maailman . Mutta se työ jäi kesken. Piti keksiä uusi näkökulma ÄÄRIROHKEA.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59


Paluu Kristinusko

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa