Vapauden asema Koraanin ratkaisema ongelmakohta

Noin 300 vuoden välein on tapahtunut suuri kultuurivallankumous, jossa kristinusko on usein ollut keskiössä. Mutta painopiste lienee muuttumassa Euroopasta itään päin.

Vapauden asema Koraanin ratkaisema ongelmakohta

ViestiKirjoittaja tapiok1 » 21.07.2018 18:00

Johnneksen evanekeliumissa kerrotaan : HEIDÄT VAPAUTETAAN LAMMASTARHASTA JA HE LÖYTÄVÄT LAITUMEN

Niin ovi avautuu ja laidun löytyy kyllä, mutta se on vasta alkua. Koraanin mukaan maya-harhoista (hyvyys, tietämättömyys ja intohimoisuus) ei silti päästä irti. Nuo vapautetut eivät siis ilmeisesti ole uudestisyntyneitä tai edes synnittömiä Jumalan lapsia yms.

Laitumella nuo vapautetut käyttäytyvät seuraavasti. Osa valitsee knowledgen eli tietämyksen ja vajoaa eräänlaisen ateismiin. Osa alkaa palvoa idoleita pärjätäkseen ja saadakseen rahaa (tietämättömät). jne.

Totuuden vapauttamat he kyllä ovat, mutta vielä kaukana siitä tilasta mikä voisi olla ideaali. Maailmassa ei pärjää kovin hyvin jos ei vajoa jonkunlaiseen paheeseen. Sillä niitä jotka osoittavat jumalallista antaumusta vainotaan ja koetellaan aina. Koraani väittää, että kaikki vapautetut vajoavat paheeseen tai ainakin maya-harhan valtaan.

Ilmeisesti jopa apostoli Paavali sai vapautuksen ja oli juuri löytämäisillään laitumen. Sillä hän sanoi, että oli avautunut ovi suureen työsarkaan (laidun)ja viittasi muistaakseni olevansa matkalla Espanjaan. En silti valita sillä onhan se mukavaa, että on työtä ja tointa ja laidunta. Mutta mielestäni pitäisi pyrkiä vielä parempaan kuin vain vapauteen. Kaikki vapautetut ovat näet muiden hampaissa heti kun yrittävät viettää paheista vapaata jumalallista elämää. Lopulta tilanne menee niin pitkälle, että saattaa tulla lopullinen orjuutus Pedon merkin 666 muodossa. Sillä vapaasti laiduntavia on kautta aikojen vihattu suunnattomasti.

On niitä orjia, jotka ovat Kristuksen vapauttamia ja niitä vapaita, jotka ovat Kristuksen orjuuttamia.
tapiok1
Komentaja
Komentaja
 
Viestit: 645
Liittynyt: 10.05.2018 22:59

Paluu Kristinusko

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa